Аналитические обзоры

Добро пожаловать в Пресс-центр ПУМБ! В этом разделе Вы можете ознакомиться с последними новостями банка и аналитическими материалами о финансовом рынке.

Огляд фінансових ринків 28.03.2022
29 марта, вторник

Минулого тижня на світових фінансових ринках спостерігалася різноспрямована динаміка, проте провідні фондові індекси зросли за підсумками другого тижня поспіль. Ключовими чинниками волатильності наразі є складне геополітичне становище, що стимулює зростання цін на енергоносії та розкручує інфляцію. При цьому позитивні дані з ринку праці США сприяли зростанню ринку акцій.

Прибутковість десятирічних держоблігацій США минулого тижня досягала 2,475% річних, оновивши максимум із травня 2019 року, на очікуваннях агресивнішої політики Федрезерва. Прибутковість п’ятирічних облігацій збільшилася до 2,508% річних. Ставки зросли після того, як одразу кілька членів керівництва ФРС, включаючи голову
Джерома Пауелла, висловилися щодо готовності підвищити ключову ставку одразу на 50 базисних пунктів на одному чи кількох майбутніх засіданнях.

Безробіття в Україні в ІV кварталі становило 10,6%. НБУ продовжує знімати обмеження на валютному ринку.

Огляд фінансових ринків 28.03.2022

arrow