go go
Analytical overviews

Welcome to the Press-center of FUIB! In this section, You can read the latest news of the bank and analytical materials about the financial market.

Members of the media may receive comments of the leaders and experts of the bank about the products and services of FUIB, about the situation on the Ukrainian financial market, contacting with the press officers.

Огляд фінансових ринків 28.03.2022
29 March, Tuesday
Отримати на e-mail {title} - Bank FUIB

Минулого тижня на світових фінансових ринках спостерігалася різноспрямована динаміка, проте провідні фондові індекси зросли за підсумками другого тижня поспіль. Ключовими чинниками волатильності наразі є складне геополітичне становище, що стимулює зростання цін на енергоносії та розкручує інфляцію. При цьому позитивні дані з ринку праці США сприяли зростанню ринку акцій.

Прибутковість десятирічних держоблігацій США минулого тижня досягала 2,475% річних, оновивши максимум із травня 2019 року, на очікуваннях агресивнішої політики Федрезерва. Прибутковість п’ятирічних облігацій збільшилася до 2,508% річних. Ставки зросли після того, як одразу кілька членів керівництва ФРС, включаючи голову
Джерома Пауелла, висловилися щодо готовності підвищити ключову ставку одразу на 50 базисних пунктів на одному чи кількох майбутніх засіданнях.

Безробіття в Україні в ІV кварталі становило 10,6%. НБУ продовжує знімати обмеження на валютному ринку.

Огляд фінансових ринків 28.03.2022

Subscribe to the newsletter