Мобільний додаток
перейти перейти
Аналітичні огляди

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Огляд фінансових ринків 26.03.2024
26 березня, вівторок
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

У фокусі – центробанки. За підсумками засідання, що відбулося 19-20 березня, Федеральний комітет з відкритих ринків ФРС США зберіг відсоткову ставку за федеральними кредитними коштами (federal funds rate) в діапазоні 5,25-5,50%. Банк Англії зберіг базову процентну ставку на рівні 5,25% річних за підсумками березневого засідання, але дав зрозуміти, що близький до пом’якшення грошово-кредитної політики. Значно зросли очікування зниження ставок ЄЦБ і Банком Англії вже в червні після того, як Національний банк Швейцарії (НБШ) став першим великим центральним банком, який вже зробив це. НБШ несподівано знизив ключову процентну ставку на 25 б.п. - до 1,5%, це стало першим таким зниженням з моменту послаблення пандемії.

Банківський сектор України – високорентабельний. Банківський сектор отримав 86,5 млрд грн чистого прибутку за 2023 рік. Цей результат вже ураховує підвищення ставки податку на прибуток до 50,0%. Збитковими за рік були лише сім переважно малих банків із збитком 0,2 млрд грн. Рушієм високого прибутку у 2023 році був чистий процентний дохід, який зріс майже на третину. Водночас наприкінці року його зростання сповільнилося.

МВФ завершила третій перегляд програми EFF. Переглядом відзначено значний прогрес Уряду України у виконанні заходів за програмою EFF.

Огляд фінансових ринків 26.03.2024

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок