Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

За результатами 1 кварталу 2020 ПУМБ є одним з найбільш надійних банків України
30 квітня 2020
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

У першому кварталі 2020 р. ПУМБ заробив прибуток 811 млн грн та увійшов в ТОП-4 українських банків за прибутковістю. При цьому в 2019 р. прибуток банку склав рекордні 2,6 млрд грн, що на 27% перевищило показник 2018 р. і дозволило ПУМБ увійти в ТОП-3 по прибутковості серед банків України.

На даний момент ліквідність банку майже вдвічі перевищує нормативи, встановлені регулятором. Станом на 1 квітня 2020 р., ПУМБ мав 3 млрд грн вільної ліквідності у депозитних сертифікатах НБУ, 9 млрд грн в ОВДП і 12 млрд грн на кореспондентських рахунках і в касі банку. Коефіцієнт покриття ліквідністю в гривні склав 240% при нормативі 100%, в іноземній валюті - 181% при нормативі 100%.

Станом на 1 квітня 2020 р. показник достатності капіталу ПУМБ склав 22%, що більш ніж вдвічі перевищує нормативне значення 10%. При цьому 28 квітня Річними Загальними зборами акціонерів банку прийнято рішення про збільшення статутного капіталу ПУМБ за результатами діяльності 2019 року на 1,5 млрд грн до 4,7 млрд грн. Завдяки цьому показник основного капіталу покращиться до 16% при нормативі 7%.

«У першому кварталі 2020 року ПУМБ заробив прибуток 811 млн грн та увійшов у ТОП-4 українських банків за прибутковістю. На сьогодні ліквідність банку та показник достатності капіталу майже вдвічі перевищує нормативи, встановлені Нацбанком. Цей результат свідчить про стабільність та надійність ПУМБ. Наша бізнес-модель довела свою ефективність в умовах декількох криз і наразі банк готовий до викликів 2020 року», - зазначає Сергій Черненко, голова правління ПУМБ.

ПУМБ успішно пройшов стрес-тестування Нацбанку у кінці 2019 р. та згідно з новою методологією НБУ був визнаний системоутворюючим банком, що накладає на банк додаткові зобов'язання, зокрема щодо забезпечення безперебійної діяльності та виконання всіх зобов'язань перед клієнтами.

ПУМБ є надійним партнером і завжди прагне підтримати своїх клієнтів в складних ситуаціях. Так, з початком карантину, у зв'язку з епідемією коронавірусу, банк запропонував кредитні канікули своїм клієнтам-фізособам та сприятливі умови по реструктуризації кредитів для клієнтів-юридичних осіб.

На сьогодні ПУМБ є найбільшим українським банком з приватним капіталом, який вже 28 років стабільно працює на банківському ринку України, пройшов випробування декількома кризами і довів свою надійність. Нам довіряє 1,5 млн клієнтів-фізичних осіб і 66 тис. корпоративних клієнтів. 40 з ТОП-100 найбільших компаній України - наші клієнти.

 

 

 

 

 

 

 

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок