Мобільний додаток
перейти перейти
Преса про нас

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Мільярди по рублю: які кредити тепер видають банки
27 червня 2013
Отримати на e-mail {title} - ПУМБ

З початку 2013 року, банки активно роздають нові беззаставні позики: кредити готівкою, кредити на купівлю товарів у торговій мережі та карткові позики. "Щомісяця ринок кредитування фізосіб зростає на 1,5 - 2%. Дана динаміка буде спостерігатися до кінця року, що пов'язано зі зниженням вартості кредитів та розширенням кола банків, що надають кредити.

У березні-квітні 2013 року спостерігалося зростання кредитування на купівлю автомобілів, викликане збільшенням попиту на нові машини. Як відомо, весняний ажіотаж на авторинку викликало запровадження спецмита на імортні авто, за яким має відбутися подорожчання іномарок. "У травні на ринку автокредитування відбувся значний спад, - зазначає виконавчий директор ПУМБ Стефан Гуглієрі. - Зараз триває стагнація, яка, швидше за все, і буде спостерігатися протягом літнього періоду. Оскільки ситуація на авторинку досить напружена, позитивні передумови для зростання обсягів автокредитування в найближчому майбутньому відсутні ".

За оцінками компанії КредитМаркет, у 2013 році частка продажів авто із залученням позик коливається в межах 15-17%, а середня сума залучених автокредитів становила 80-140 тис. грн.

Іпотечне кредитування, як і раніше, перебуває в стагнації, а обсяги таких кредитів у портфелях банків продовжують знижуватися. За спостереженнями компанії КредитМаркет, позичальники намагаються брати кредит лише на 25-35% вартості квартири. При цьому середня сума позик в столиці становить 200-250 тис. грн.

Автор: Марія Бабенко

Повну версію статті читайте на сайті ЛігаБізнесІнформ
Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок