Мобільний додаток
перейти перейти
Преса про нас

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Кількість українців, що користуються інтернет-банкінгом, зросла на 46%
20 листопада 2012
Отримати на e-mail {title} - ПУМБ

Керівник департаменту розвитку карткового і транзакційного бізнесу ПУМБ Валерій Пацуй розповів Maanimo.com про ситуацію на ринку інтернет-банкінгу:

– Валерію, як в цьому році змінилося ставлення українців до віддаленого банкінгу?

– Кількість користувачів сервісу ПУМБ online динамічно зростає. Тільки за останні 12 місяців їх кількість збільшилася на 46%, і до 1 жовтня 2012 досягла понад 220 тис. осіб.

– Наскільки зросла кількість операцій?

– У два рази за рік. Ми не аналізуємо статистику за обсягом операцій, так як не коректно порівнювати обсяг операцій з управління депозитами у всіх валютах та оплату послуг в гривні.

– Як змінилася географічна структура використання інтернет-банкінгу?

– Лідерами за темпами підключень і раніше залишаються міста-мільйонники, де вищим є розвиток широкосмугового доступу в інтернет і більше користувачів мобільного 3G інтернет.

– Які нові сервіси банки запускали по системах віддаленого банкінгу?

– У цьому році значну увагу приділили розширенню списку послуг, які можна оплачувати в ПУМБ online, щоб підвищити зручність користування сервісом

Також банк продовжує інвестувати в розвиток мобільного банкінгу – мобільних додатків iPUMB. Оскільки 25% користувачів ПУМБ online працюють з ним саме з телефонів або планшетів, а у вихідні ця цифра зростає до 40%. У цьому році ми вдосконалили додаток iPUMB для користувачів смартфонів на базі iOS і створили додаток для власників смартфонів на базі Windows Phone 7. Крім того, оновили мобільну версію ПУМБ online, яка створена для роботи на будь-якому мобільному телефоні.

– Які новинки банк планує запускати найближчим часом?

– До кінця року збираємося презентувати спеціальний додаток для користувачів планшетів iPad, який покликаний підвищити зручність роботи з сервісом для цих клієнтів. У 2013 р. плануємо продовжити вдосконалювати функціональність сервісу ПУМБ online і розширювати список доступних для оплати послуг, щоб підвищити частку активних користувачів сервісу.

– Якими сервісами на даний момент активніше користуються клієнти інтернет-банкінгу?

– Найпопулярнішими операціями в ПУМБ online є перегляд залишку на рахунку, поповнення мобільного телефону й оплата послуг: комунальних, телебачення, інтернет, поповнення балансу в соцмережах і онлайн іграх. Також наші клієнти активно здійснюють операції з відкриття та поповненню депозитів, операції платежів і переказів.

– Як банк змінював в цьому році тарифи на користування інтернет-банкінгом?

– По окремих послугах тарифи були підвищені, але користування цими послугами в рамках карткових пакетів обходиться клієнтам значно дешевше або безкоштовно. На початку року ПУМБ запустив кілька карткових пакетів. У пакеті клієнт отримує більше сервісів і за меншу вартість: доступ до грошей 24/7 з будь-якої точки світу, може керувати рахунком і картою через інтернет-банкінг, SMS-банкінг. Також є можливість безкоштовного зняття готівкових коштів в 4000 банкоматах по всій території України. Для клієнтів, які активно розраховуються своєю карткою за товари і послуги, пакети послуг можуть бути безкоштовними. До прикладу, в рамках пакету «Базовий» клієнт отримує назад щомісячну плату в розмірі 4,99 грн. при безготівковому розрахунку картою від 750 грн. на місяць. Банку вигідно мати клієнтів, які активно користуються платіжними картками для розрахунків за товари і послуги. Розрахунки платіжними картами безкоштовні для клієнтів, оскільки комісія за операцію береться з магазину, де відбулася транзакція.

– Які тенденції домінували на ринку інтернет-банкінгу в 2012 р.?

– В Україні з кожним роком зростає кількість користувачів інтернет-банкінгу, тому ця послуга в найближчі роки стане must-have для кожного банку, що працює в сегменті роздрібного обслуговування. З кожним роком все більше банків будуть пропонувати клієнтам повнофункціональні, а не обмежені декількома операціями, сервіси інтернет-банкінгу та обсяги операцій в них будуть зростати.

Джерело: Маанимо

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок