Мобільний додаток
перейти перейти
Преса про нас

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Гальмівний у шлях (Бизнес)
20 листопада 2012
Отримати на e-mail {title} - ПУМБ

Ознаки стагнації українського автомобільного ринку намітилися ще в серпні поточного року, коли було реалізовано всього 18,5 тис. нових легкових машин. Це на 11% менше, ніж у липні нинішнього року, і на 12% – ніж в серпні минулого. Дана тенденція остаточно підтвердилася у вересні, коли кількість проданих авто, незважаючи на кінець сезону відпусток, знизилася ще майже на 1% в порівнянні з серпнем – до 18,3 тис. штук. Згідно зі статистичними даними, обсяги реалізації легкових автомобілів за 9 місяців 2012 приблизно відповідають показникам аналогічного періоду 2011р. Експерти, які на початку року прогнозували зростання ринку, змінили свою думку, і тепер очікують, що за підсумками 2012 р. реалізація складе 200-220 тис. авто, тобто не більше, ніж в 2011 р. За оцінками учасників ринку, зараз в кредит населенню продається 20-25% усіх нових машин.

Максим Мироненко, керівник департаменту розвитку продуктів роздрібного бізнесу ПУМБ:

"Варто зазначити, що в I кварталі ринок автокредитування практично завмер. У січні та лютому авто продавалися дуже слабо, і ринок оживився лише в березні. Ставки поступово зростають: у вересні минулого року взяти машину в кредит можна було в середньому під 12%, а в цьому році – під 15-16% річних. Ми очікуємо, що за підсумками року буде продано близько 200 тис. автомобілів і з них близько 20%, 40 або тис., в кредит. В цьому році актуальними є партнерські програми банків з автосалонами та страховими компаніями. З огляду на дорожнечу кредитів, така співпраця дозволяє утримати попит на автомобілі. За рахунок того, що кожен з учасників буде ділитися своєю маржею, можна створювати привабливі для покупця умови придбання автомобіля. Взагалі, ринок автокредитування значно скоротився в порівнянні з 2008 р. Якщо в 2008 р. банки видали близько 450 тис. позик на купівлю авто, то до кінця 2012 р. цей показник складе 40 тис. У 2008 р. було продано близько 650 тис. машин, а в 2012 р. реалізують приблизно 200 тис. авто . Таким чином, автомобільний ринок скоротився лише в три рази, а кредитування – в ​​10 разів".

Джерело: щотижневик "Бизнес" №42 від 15.10.12.

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок