Мобільний додаток
перейти перейти
Преса про нас

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Автокредити (Власть денег)
10 жовтня 2012
Отримати на e-mail {title} - ПУМБ

Автокредити стають менш доступними. За даними порталу prostobank.ua, в серпні ставки по позиках на придбання авто виросли в середньому на 0,90 п. п. (до 19,07% річних). Максимально подорожчали позики терміном п'ять-сім років на придбання нових іномарок, на 1-2,5 п. п. (до 19-22% річних). Ставки по короткострокових кредитах (до п'яти років) на іноземні авто підвищилися на 0,75-1,67 п. п. (до 16-20% річних). Вартість позик на всі терміни на машини вітчизняної зборки піднялася на 0,5-1,9 п. п. (до 18-23% річних). І лише кредити на користовані автомобілі в серпні трохи подешевшали, на 0,3-0,7 п. п. (до 19-27% річних). Також в серпні банки продовжили посилювати нецінові умови автопозик, підвищивши розмір початкового платежу до 40-50% за стандартними програмами і до 20-30% за акційними. Подорожчання кредитів викликано затяжним подорожчанням гривневих ресурсів, а також послабленням конкуренції в сегменті внаслідок відходу з нього фінустанов.

Основний акцент в нечисленних нових програмах зроблений на скасування страхових платежів по кредитах. А ставки по таких «пільгових» позиках вищі за стандартні на 2-6 п. п. Також в кінці літа з'явилося кілька спільних позичок з невеликими авансами (10-20%). Переплата по таких кредитах не відрізняється від середньоринкової і складає 17-22% річних.

На думку експертів, опитаних "ВД", до кінця осені автокредити будуть поступово дорожчати (на 0,5-1 п. п. в місяць). Можливе незначне «потепління» нецінових умов позик на придбання авто, але більше як виняток, а не правило. Банки, зацікавлені в даному сегменті кредитування, будуть впроваджувати різні продуктові «фішки» або спільні з дилерами акції. Аванси і терміни автокредитування в основному залишаться без змін. Експерти прогнозують вже в першій половині осені незначне збільшення кількості партнерських програм з компенсаційною схемою від автодилера. Найбільш прийнятні умови будуть пропонуватися за кредитами на авто середнього класу (Mitsubishi, Ford, Toyota, Nissan, Hyundai, Renault).

В рейтингу найбільш дешевих автокредитів на 3 роки видання "Власть денег" включило автокредити ПУМБ у ТОП-3 найбільш вигідних пропозицій на ринку.

Джерело: тижневик "Власть денег" №36 від 7 вересня 2012 р.

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок