Mobile app
go go
Press about us

Welcome to the Press-center of FUIB! In this section, You can read the latest news of the bank and analytical materials about the financial market.

Members of the media may receive comments of the leaders and experts of the bank about the products and services of FUIB, about the situation on the Ukrainian financial market, contacting with the press officers.

Автокредити (Власть денег)
10 October 2012
Отримати на e-mail {title} - FUIB

Автокредити стають менш доступними. За даними порталу prostobank.ua, в серпні ставки по позиках на придбання авто виросли в середньому на 0,90 п. п. (до 19,07% річних). Максимально подорожчали позики терміном п'ять-сім років на придбання нових іномарок, на 1-2,5 п. п. (до 19-22% річних). Ставки по короткострокових кредитах (до п'яти років) на іноземні авто підвищилися на 0,75-1,67 п. п. (до 16-20% річних). Вартість позик на всі терміни на машини вітчизняної зборки піднялася на 0,5-1,9 п. п. (до 18-23% річних). І лише кредити на користовані автомобілі в серпні трохи подешевшали, на 0,3-0,7 п. п. (до 19-27% річних). Також в серпні банки продовжили посилювати нецінові умови автопозик, підвищивши розмір початкового платежу до 40-50% за стандартними програмами і до 20-30% за акційними. Подорожчання кредитів викликано затяжним подорожчанням гривневих ресурсів, а також послабленням конкуренції в сегменті внаслідок відходу з нього фінустанов.

Основний акцент в нечисленних нових програмах зроблений на скасування страхових платежів по кредитах. А ставки по таких «пільгових» позиках вищі за стандартні на 2-6 п. п. Також в кінці літа з'явилося кілька спільних позичок з невеликими авансами (10-20%). Переплата по таких кредитах не відрізняється від середньоринкової і складає 17-22% річних.

На думку експертів, опитаних "ВД", до кінця осені автокредити будуть поступово дорожчати (на 0,5-1 п. п. в місяць). Можливе незначне «потепління» нецінових умов позик на придбання авто, але більше як виняток, а не правило. Банки, зацікавлені в даному сегменті кредитування, будуть впроваджувати різні продуктові «фішки» або спільні з дилерами акції. Аванси і терміни автокредитування в основному залишаться без змін. Експерти прогнозують вже в першій половині осені незначне збільшення кількості партнерських програм з компенсаційною схемою від автодилера. Найбільш прийнятні умови будуть пропонуватися за кредитами на авто середнього класу (Mitsubishi, Ford, Toyota, Nissan, Hyundai, Renault).

В рейтингу найбільш дешевих автокредитів на 3 роки видання "Власть денег" включило автокредити ПУМБ у ТОП-3 найбільш вигідних пропозицій на ринку.

Джерело: тижневик "Власть денег" №36 від 7 вересня 2012 р.

News

Subscribe to the newsletter

Next
Please fill this field

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - FUIB

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Feedback