Мобільний додаток
перейти перейти
Преса про нас

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

КМЕФ: реформи, відродження банківської системи, проблема корупції та діалог влади з бізнесом
17 листопада 2015
Отримати на e-mail {title} - ПУМБ

Учора в столиці відбувся другий Київський міжнародний економічний форум. Тема заходу – «Україна: із третього світу в перший», що й визначило склад учасників та ідейну спрямованість їхніх виступів.

Як зазначили організатори, мета форуму – затвердження єдиного політичного й економічного розуміння реформ, яке дасть змогу почати зміну структури економіки країни. Економісти і реформатори, представники бізнесу й уряду, громадські діячі та науковці, які виступали з трибун, протягом дня обговорювали, як змінилася Україна за минулий рік, що відбувається з реформами і банківським сектором. Також присутні говорили про те, як подолати корупцію і чи вдасться бізнесу зрештою вибудувати адекватний діалог з урядом.

За словами учасників, КМЕФ-2015 відрізняє від торішнього форуму не лише більша кількість делегатів, а й те, що на старті кожної з його панелей модератори ставили гострі запитання, на які делегатам під час своїх виступів доводилося відповідати. З одного боку, це ускладнило їм завдання, а з другого – перевело спілкування між присутніми у формат жвавого діалогу.

Forbes вибрав найцікавіші цитати учасників форуму.

Сергій Черненко, голова правління ПУМБ

Сьогодні можна сказати про те, що банківську систему пошарпало, але ми вижили. Банківська система живе, а це головне. Ми були у Криму, на Донбасі, пережили ухвалення популістських законів, позичальників, які вирішували, що нічого не винні.

Тепер потрібно заново перебудувати основи. Ми зрозуміли, що не можна будувати бізнес на чужій валюті, – і почали працювати з гривнею. Другий важливий урок: неправильно вибудувана система, бажання бізнесу заробити багато і швидко призвели до втрат.

Криза показала нам наші проблеми. Ми маємо заново відбудувати точку продажів та її ефективність, бізнес-процеси, орієнтовані на клієнтів, заново вивчити бізнес-етику. Неможливо будувати економіку і кредитування на незахищеності прав кредиторів.

У всіх банках уже видно, що населення повертає депозити. Банки поступово знижують ставки.

Довіра до банківської системи – це довіра до економіки, уряду і країни.

Світ змінюється дуже швидко. Ми не думали, що буде те, що буде. Але ми маємо адаптуватися, маємо самостійно будувати перспективу, а не чекати на щось від уряду. Він може вибудувати тільки правила гри.

Джерело: Forbes

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок