Мобільний додаток
перейти перейти
Преса про нас

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Право на... банк
25 травня 2015
Отримати на e-mail {title} - ПУМБ

Влада забирає в приватних банків клієнтів. Про це заявляють власники комерційних фінансових установ.

«Певні державні компанії отримали вказівку піти з приватних банків. Тобто ми працюємо з підприємством, і нашим клієнтам це подобається. Але раптом вони отримують наказ протягом місяця перейти в державний банк. Часто — всупереч своїй волі і без пояснень. І коли ми заявляємо про те, що будуємо країну з вільною конкуренцією, то використання таких радянських адміністративних вказівок — дорога в нікуди», — каже заступник голови правління ПУМБ Олексій Волчков.

Мова йде про протокольні рішення Кабміну №74 і №76, прийняті минулої осені. Ними уряд зобов'язав ряд бюджетних організацій перейти на обслуговування в державні банки.

Банкіри переконані: відповідні рішення Кабміну є прямим порушенням законодавства. Зокрема, мова йде про закон «Про оплату праці», стаття 25 якого закріплює право кожного співробітника особисто вирішувати, яким чином, і через яку банківську структуру отримувати заробітну плату. Крім того, порушується і закон «Про захист прав споживачів», оскільки кожен співробітник є споживачем банківських послуг. А держава, в свою чергу, «забезпечує споживачам захист їх прав, надає можливість вільного вибору продукції, отримання знань і кваліфікації, необхідних для прийняття самостійних рішень під час придбання та використання продукції відповідно до їхніх потреб».

Вихід із ситуації банкіри вбачають у створенні прозорих правил тендерів, в яких братимуть участь і державні, і комерційні банки.

Джерело: Day.kiev.ua

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок