Мобільний додаток
перейти перейти
Преса про нас

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Як вибирати банк: поради бізнесу
29 грудня 2014
Отримати на e-mail {title} - ПУМБ

В країні з нестабільною політичною та економічною ситуацією розвивати бізнес складно. Законодавство та умови ведення бізнесу, що стрімко змінюються, не сприяють розвитку підприємництва. Негативно впливає на бізнес і турбулентність у фінансовому секторі.

Тим не менше, жодна компанія не може обійтися без співпраці з банком, адже для бізнес-діяльності, як мінімум, потрібен рахунок у банку. Крім розрахунково-касового обслуговування бізнесмени користуються кредитуванням, розміщують кошти на поточних рахунках і депозитах, оформляють зарплатно-карткові проекти і т.д.

Але коли практично кожен день з ринку надходять новини про проблеми в тому чи іншому банку, представникам бізнесу все складніше зробити вибір фінансового партнера, якому можна довіряти. Існує розуміння, що далеко не всі банки витримають "стрес-тести" економічної та політичної ситуації в країні. Переконатися ж у надійності того чи іншого банку можна лише провівши ретельний аналіз.

Якщо банк затримує або відмовляє у видачі депозитів, повертає кошти невеликими частинами, або, наприклад, якщо НБУ планує вводити у фінустанову тимчасову адміністрацію, це говорить про низьку ліквідність банку і його нездатність виконувати свої зобов'язання перед клієнтами.

Надійний банк завжди і за будь-яких обставин виконує взяті на себе зобов'язання, як перед юридичними особами, так і перед роздрібними клієнтами. Це означає, що всі платежі проводяться вчасно, зарплата співробітникам підприємств, що обслуговуються виплачується вчасно, банк без проблем повертає клієнтам депозити, не встановлює обмеження на зняття готівкових коштів і т.д. Важлива також стабільність роботи банківських відділень, постійне завантаження банкоматів готівкою. Якщо представництва банків закриваються, а в банкоматах постійно відсутні кошти, це може говорити про проблеми фінустанови.

На хорошу ліквідність банку вказує також можливість надавати своїм бізнес-клієнтам настільки необхідне фінансування. Зараз дуже невелика кількість банків кредитують бізнес.

Не менш важливою є інноваційність і технологічність банку, яка для клієнта відбивається в зручності обслуговування. Якщо ще 5 років тому основним фактором вибору банку була наближеність відділення, то сьогодні на перший план виходить якість каналів дистанційного обслуговування: функціональність і безпека інтернет-банкінгу, рівень розвитку карткових продуктів, мережі АТМ і cash-in банкоматів, якість підтримки клієнтів в контакт-центрі банку. Наявність усіх цих факторів дозволяє здійснювати всі основні щоденні операції, не відвідуючи відділення.

Також важливим фактором при виборі банку є розуміння потреб кожного конкретного бізнесу. Для багатьох клієнтів даний фактор виходив на перше місце при отриманні фінансування в банку: кількість питань і строки прийняття рішення з боку банку, вибудовування коректних графіків погашення, підходи до застав для різних галузей мають бути різними.

Безумовно, в питанні вибору обслуговуючого банку кожен клієнт має своє бачення. Але перераховані фактори рано чи пізно стають все більш пріоритетними і, якщо вибір був зроблений правильно, клієнт продовжить обслуговування в обраному фінустанові. Але з упевненістю можна сказати, що в питанні збереження грошей та управління ними безпека та зручність ніколи не втратять своєї актуальності.

Джерело: Delo.ua


Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок