Мобільний додаток
перейти перейти
Преса про нас

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Аркадій Шидер, заступник керівника департаменту кредитування і депозитів роздрібного бізнесу ПУМБ прокоментував виданню Простобанк Консалтинг ситуацію на ринку споживчого кредитування
14 серпня 2014
Отримати на e-mail {title} - ПУМБ

Середні реальні ставки за беззаставними споживчими позиками готівкою за червень 2014 зросли на 1-1,8 відсоткового пункту. В цей же час збільшилась кількість великих банків, які займаються кредитуванням.

За даними компанії на 3 липня 2014 середня реальна ставка за нецільовим споживчим кредитом без застави терміном на один рік склала 66,32% річних. Порівняно з початком червня ставка виросла на 1,77 відсоткового пункту. Вартість таких позик терміном на два роки зросла на 1,06 в.п., до 65,47% річних; терміном на три роки - на 1,39 в.п., до 68,38% річних.

При цьому кількість банків-лідерів, що кредитують за розміром активів, за останній місяць збільшилася на дві фінустанови і склала 17 банків.

Беззаставні позики готівкою без надання довідки про доходи з місця роботи станом на липень 2014 року видають дев'ять банків.

За словами експертів, через скорочення персоналу та доходів потенційні позичальники в деяких галузях стали менш зацікавленими в отриманні кредитів.

Крім цього, більшою популярністю зараз користуються кредитні лінії на карті - овердрафти. «Можна обрати готівковий кредит, якщо клієнту необхідно відразу витратити велику суму коштів для оплати певної покупки або послуги, а можливості розплатитися картою немає», - відзначає Аркадій Шидер, заступник керівника департаменту кредитування і депозитів роздрібного бізнесу ПУМБ.

Повну версію статті читайте на сайті Простобанк Консалтинг
Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок