Мобільний додаток
перейти перейти
Преса про нас

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Податок на депозит: реакція банкірів
27 червня 2014
Отримати на e-mail {title} - ПУМБ

 

На відкритті чергового засідання Кабінету Міністрів прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про свій намір оподатковувати процентні доходи від розміщення депозитів понад 50 тисяч гривень.

  За словами прем'єра, в Кабмін подана ініціатива з оподаткування відсотків з дивідендів.

"Я категоричний противник того, щоб оподатковувати доходи від усіх вкладів. Думаю, у нас має бути законопроект, який оподатковує доходи лише багатих. Ось я подивився, в тому числі, свою декларацію. За минулий рік з тих доходів, які є у мене, процентні доходи від розміщення депозитів склали 613 тис. грн. Я не заплатив жодної гривні податків до бюджету.

Я вважаю, це неправильно. Ті , хто отримує значні доходи, повинні ділитися з країною. Ми повинні оподаткувати, в тому числі, і мій дохід, і тих громадян України, які отримують значні надходження від депозитів", – зазначив Арсеній Яценюк.

Прем'єр-міністр України вважає, що 90% українців володіють незначними заощадженнями – до 50 тис. гривень, і їх чіпати не потрібно, а от з тих, у кого грошей побільше, треба стягувати податки.

Портал Banki.ua вирішив дізнатися, як поставилися до цієї заяви вітчизняні банкіри.

 

Микита Малясов, начальник відділу депозитів ПУМБ:
Дане питання обговорюється вже давно. Зокрема згідно з чинною на сьогодні редакцією Податкового кодексу України – оподаткування (5% від суми нарахованих відсотків) доходів від депозитів має бути впроваджене з 01.01.2015 р. Однак фактично терміни набуття чинності даної законодавчої норми вже неодноразово переносилися.

Така практика існує в багатьох країнах. Зокрема в Європі ставка оподаткування доходів від депозитів фізичних осіб на сьогодні в середньому складає 25-30%.

 

Джерело: Banki.ua

 

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок