Мобільний додаток
перейти перейти
Преса про нас

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Все більше українців оформлюють кредити на відпочинок
27 червня 2013
Отримати на e-mail {title} - ПУМБ

Банкіри констатують, що щорічно кількість українців, які беруть кредити на туристичні подорожі, зростає в рази. При цьому експерти вважають перспективною співпрацю фінустанов і турфірм в напрямку кредитування бажаючих відпочити. За словами експертів, кількість приватних осіб, що бажають відпочити в кредит, стрімко зростає з року в рік. «За даними наших досліджень, туризм - у п'ятірці найбільш поширених призначень споживчих кредитів. Традиційно до початку літнього сезону ми спостерігаємо зростання продажів у середньому в півтора рази, в тому числі, за рахунок підвищення влітку частки кредитів на туризм. З досвіду попередніх років пік продажів кредитів на туризм у нашому банку припадає на липень-серпень», - продовжує Євгенія Рожкова, начальник управління з партнерських програм банку «Ренесанс Кредит».

При цьому більшість банків не розробляють спеціальні програми для кредитування турпоїздок, а пропонують стандартні умови по кредитах готівкою, або кредитними картками. «Найчастіше банки в якості кредиту на відпочинок пропонують звичайні кредити готівкою. Такий продукт зрозумілий і банку, і клієнтові. Рекламуючи їх як кредити на відпочинок, банк просто дає клієнтові ідею - під таку мету теж можна позичити грошей », - пояснює Стефан Гуглієрі, виконавчий директор Першого Українського Міжнародного Банку.

Варто відзначити, що останнім часом все більш популярними для оплати подорожей стають кредитні картки, а не кредити готівкою. «Враховуючи зростаючу популярність в українців самостійно організовувати подорожі, кредитна карта незабаром стане найпопулярнішим засобом отримання позик на відпочинок. Дуже легко за допомогою кредитної карти придбати авіа або ж/д квитки в інтернеті. Перевагою кредитної картки також є наявність пільгового періоду користування (в середньому 45 днів), протягом якого клієнт не платить відсоток за користування коштами. Наприклад, можна поїхати в двотижневу відпустку, користуватися карткою для розрахунків у магазинах та інтернеті за кордоном, а повертати їх через майже місяць після повернення додому. При цьому картка залишається активною і не потрібно звертатися в банк для поповнення суми, коли наступного разу підете у відпустку. Серед інших незаперечних переваг для мандрівника - це відсутність необхідності везти багато готівкових грошей зі собою», - описує переваги Стефан Гуглієрі.

Крім того, ряд банків уже співпрацюють і з турфірмами, пропонуючи можливість придбати путівку і оформити для цього кредит в одному місці. «Даний сегмент ринку цільового кредитування має потенціал, але поки ще недостатньо розвинений. Частково це пов'язано з тим, що туристичний бізнес тільки починає оцінювати переваги нових форм співробітництва та залучення клієнтів», - розповідає Євгенія Рожкова.

За словами експерта, співпраця з банком дуже вигідна для дрібних і середніх турфірм у невеликих містах. Така співпраця дає можливість збільшити продажі – вони привертають новий сегмент покупців, який інакше б не виник.

Джерело: портал "Простобанк"
Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок