Мобільний додаток
перейти перейти
Преса про нас

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Міжнародні системи грошових переказів: погляд у майбутнє
24 квітня 2013
Отримати на e-mail {title} - ПУМБ

Запитання журналу «Банкір»

1. Які основні тенденції переважають сьогодні у сегменті міжнародних грошових переказів?

2. Розкажіть про нові сервіси, які планують запропонувати клієнтам платіжні системи? Як це відобразиться на вартості переказів?

3. На ваш погляд, як зміниться конкуренція в сегменті платіжних систем в Україні в найближчі декілька років?

Костянтин Литвин, начальник відділу інноваційних технологій Управління транзакційного бізнесу ПУМБ.

Миттєві перекази без відкриття рахунку через системи Western Union, UNIStream, MoneyGram як і раніше популярні. У даний момент спостерігається позитивна динаміка попиту на послуги грошових переказів, зростання довіри клієнтів до «цивілізованих» методів відправки грошових коштів через МСДП і вдосконалення ІТ-систем.

Фізособи можуть здійснювати без відкриття рахунку та надання підтверджуючих документів перекази у валюті за межі України у сумі, що не перевищує в еквіваленті 15 000 грн в один операційний день (Постанова НБУ № 496 від 29.12.2007). Але цей ліміт вже не відповідає потребам ринку, враховуючи зростання курсу іноземних валют по відношенню до гривні за останні роки. Зміна даного ліміту дозволить фізособам переводити великі суми за межі України. Незручно для клієнтів і те, що грошові перекази без відкриття рахунку на території України можуть здійснюватися виключно у гривні.

У найближчі роки будуть широко поширені такі сервіси: відстеження статусу транзакції в режимі online на інтернет-сайтах систем переказів, SMS-інформування одержувача (про відправку) і відправника (про виплату грошового переказу), зарахування суми переказу на банківську платіжну картку, оплата різних послуг за допомогою грошових переказів (мобільний зв'язок, комунальні послуги, погашення кредитів і т. ін.), обслуговування за індивідуальними клієнтським картками, які дозволять скоротити час оформлення перекладу. Можна очікувати впровадження нових зручних способів здійснення грошових переказів за допомогою мобільних і інтернет-технологій. Але впровадження інноваційних технологій може призвести до подорожчання послуг переказів.

Джерело: журнал "Банкір" №1 2013 р.

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок