Мобільний додаток
перейти перейти
Преса про нас

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Знову у пошуку ("Власть денег")
18 грудня 2012
Отримати на e-mail {title} - ПУМБ

Мета дослідження – показати взаємозалежності між іміджевими та репутаційними характеристиками банків. Об'єкти дослідження: 19 банків з українськими акціонерами, 5 банків з російськими і 12 банків із західними акціонерами (представлені в групі найбільших і великих за класифікацією НБУ, 2012 р.). Період дослідження: III квартал 2012

Експертна група (в рамках transparent version): представники інвестиційних банків, інвестиційних і фондових компаній (Concorde Capital, Dragon Capital, Sortis, European Capital Management, iTrader, UFC Capital, "Альтера Фінанс", "Арт-Капітал", БД "Відкриття" , "Інеко-Інвест", ТАСК, ІГ "Універ", Укрсиб Ессет Менеджмент, AYA Capital, Ogilchyn Capital, OTP Capital, Pro Capital, SP Advisors).

Методологія дослідження – передбачає оцінку знань експертів про банк та інформації про банк в розрізі наступних репутаційних факторів/тематичних блоків:

· "маркетинг/продажі": дії, що вживаються банками для просування своїх продуктів;

· "банківський продукт/сервіси": якісні та кількісні характеристики продуктів, сервісів;

· "бізнес/активи/ліквідність": фактори, що формують базову вартість банку, – стратегія, фінансові результати, рейтинги, розвиток активів, реструктуризація, діяльність акціонерів щодо банку;

· "зовнішні комунікації": дії, спрямовані на вбудовування банку в систему існуючих у країні політичних і соціально-економічних конструкцій;

· "внутрішні комунікації": система управління персоналом та бізнес-процесами всередині банку.


Найкращу усереднену динаміку репутаційного рейтингу продемонстрували банки з українським капіталом, а найменше зростання було зафіксовано у фінансових установ із західними акціонерами. При цьому якщо локальні банки знизили свої репутаційні показники з внутрішніх комунікацій, то західні показали падіння рейтингу в розрізі характеристик продуктного ряду.

Банки з українськими акціонерами показали найбільше зростання рейтингу у репутаційному блоці "Бізнес". За підсумками III кварталу на перше місце вийшов ПУМБ, що обігнав традиційного лідера даної групи – ПриватБанк. Репутаційні показники ПУМБу виявилися найвищими не тільки серед фінансових установ з українським капіталом, але й серед всіх досліджуваних банків.

ДУМКА. Андрій Шевчишин, керівник аналітичного департаменту ІГ ТАСК:

– Високі репутаційні рейтинги ПУМБу, на мій погляд, ґрунтуються, з одного боку, на оцінках банку як фінансового інституту найбільшої в Україні ФПГ. З іншого боку, слід віддати належне представникам банку та їх роботі зі ЗМІ та клієнтами. Слід звернути увагу і на стійкість банку та його позитивні фінансові результати.

ДУМКА. Володимир Ланда, глава аналітичного відділу UFC Capital:

Навряд чи хтось назве стрімке покращення репутаційних рейтингів ПУМБ випадковістю. Банк уже не перший рік поспіль проводить комплексну політику щодо покращення свого іміджу, причому не тільки в Україні, але і за кордоном. Інформаційна відкритість при цьому доповнюється високою кваліфікацією управлінців і хорошими фінансовими результатами.

Джерело: тижневик "Власть денег" № 48 від 30.11.12

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок