Мобільний додаток
перейти перейти
Преса про нас

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Огляд фінансових результатів ПУМБ за 3 квартал 2012 р. (Портал Fixygen)
20 листопада 2012
Отримати на e-mail {title} - ПУМБ

Перший Український Міжнародний Банк, який займає восьме місце за розміром активів в Україні, оголосив чистий прибуток за 3кв. 2012р. в розмірі 8 млн. дол.

Новина: Перший Український Міжнародний Банк, який займає восьме місце за розміром активів в Україні, оголосив чистий прибуток за 3кв12 в розмірі 8 млн. дол. (-25% Кв/кв), в результаті чого його чистий прибуток за 9M12 склав 24 млн. дол. (+21% Р/ р; рентабельність власного капіталу: 6%). Кредитний портфель збільшився на 3% кв/кв і з початку року за рахунок кредитування як юридичних (+2% кв/кв і з початку року +4%), так і фізичних осіб (+6% кв/кв і без змін з початку року). Обсяг депозитів зріс на 6% кв/кв (-12% з початку року) завдяки припливу заощаджень населення (+3% кв/кв і з початку року +13%) і вкладів юридичних осіб (+10% кв/кв, проте – 32% з початку року). Чиста процентна маржа підвищилася на 0,4 п.п. кв/кв до 6,0% (5,6% склавши за 9M12, -0,5 п.п. р/р); коефіцієнт Витрати/Доходи підвищився на 1 п.п. кв/кв до 50%; коефіцієнт вартості ризику виріс на 0,3 п.п. кв/кв до 3,6% (3,1% за 9M12, -3,5 п.п. р/р), при цьому сумнівна та безнадійна заборгованість (за методологією НБУ) знизилася на 4,5 п.п. до кредитного портфеля на 16,6% (-19% кв/кв у абсолютному вираженні). Коефіцієнт адекватності капіталу зріс на 1,1 в.п. кв/кв до 16,6% на кінець 3кв12. (Банк)

Анастасія Туюкова, старший аналітик Dragon Capital

Результати діяльності ПУМБу виглядають вельми позитивними, в особливості з огляду на складні умови на внутрішньому банківському ринку. Банк зумів збільшити як кредитний портфель (+3% кв/кв), так і депозитну базу (+6% кв/кв). Чиста рентабельність трохи знизилася в порівнянні з попереднім кварталом (рентабельність власного капіталу склала 7% за 3кв12 в порівнянні з 9% за 2кв12) у зв'язку з відрахуваннями під знецінення цінних паперів, проте як і раніше перевищує середнє значення в секторі. Коефіцієнт Кредити/Депозити був як і раніше кращим середнього рівня і склав 95% (-2 п.п. кв/кв). Скорочення сумнівної та безнадійної заборгованості на 19% (у всякому разі за методологією НБУ) стало досить несподіваним. Крім того, ми позитивно оцінюємо підвищення коефіцієнта адекватності капіталу ПУМБу (+1,1 п.п. кв/кв до 16,6%) та збільшення запасів ліквідності.

Джерело: портал фінансової інформації Fixygen

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок