Мобільний додаток
перейти перейти
Преса про нас

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Гонки автокредитів (Сегодня)
20 листопада 2012
Отримати на e-mail {title} - ПУМБ

Прогноз: Ставки підростуть на 2% і ще більше "підуть у плавання»

У жовтні продовжили своє зростання ставки по банківських депозитах. На даний момент вартість вкладів фізосіб, за інформацією НБУ, в середньому становить 20% річних. Більше того, окремі банки пропонують ще вигідніші умови – 25-26%, 29% і навіть річних. Такі немаленькі відсотки радують вкладників, але засмучують тих, хто потребує банківський кредит. Адже для того щоб виплатити високий дохід по депозиту, банк повинен заробити його на виданих позиках. Тому ставки за кредитами в окремо взятому банку завжди як мінімум на 5-6% вищі, ніж ставки за його депозитами. Ми вирішили розібратися, що у зв'язку з масовим подорожчанням депозитів світить автолюбителям, яким не вистачає частини суми для покупки авто: де і за скільки вони зможуть взяти кредит на «залізного коня».

На даний момент про готовність видати кредит на покупку авто, за даними "Простобанк Консалтинг" заявляють 46 банків: 35 з 50 найбільших і 11 дрібних. Традиційно найдешевшими залишаються «короткі» кредити. Наприклад, позику на нове авто строком на 2 роки, за даними компанії "Простобанк Консалтинг", у жовтні дають в середньому під 18% річних. На 3 роки – під 19%. А по всіх автокредитах на 6-7 років середня ставка складе 22-24% річних.

Найвигідніші.

При цьому найбільш вигідна реальна ставка по кредитах строком на рік за умови 25%-го першого внеску становить 5,5% – 10,6% на 3 роки, на 5 років – 12%, а на 7 років – 14,5%. Такими високими їх роблять обов'язкові комісії, які зараз вимагають вносити майже всі банки, що кредитують. У порівнянні з березнем цього року одноразові комісії при оформленні виросли в середньому на 1-1,5%. А щомісячні – на 0,1-0,5%. На щастя, вносити щомісячні комісії вимагають менше половини банків.

Зростання збережеться. Зниження ставок не чекаємо до самого кінця року. Більше того, ставки можуть ще трохи підрости – приблизно на 1-1,5%. "Ми очікуємо, що ставки по автокредитах до кінця року зростуть, оскільки поточні пропозиції банків ще повністю не відобразили вартість залучених депозитів", – говорить керівник департаменту розвитку продуктів роздрібного бізнесу ПУМБ Максим Мироненко.

Як і раніше, найбільше банки люблять видавати кредити на нові машини (особливо іномарки) з автосалонів. Особливо якщо мова йде про партнерські програми у співпраці зі страховими компаніями, за якими на вигідних умовах кредит видається на покупку певних марок авто. «Таке партнерство дозволяє зробити кредити менш дорогими за рахунок того, що кожен з учасників трохи знижує свій дохід, щоб залучити покупця», – пояснює Максим Мироненко. Приміром, за «акційним» кредитом реальні ставки можуть бути від 5,5% річних, а розмір першого внеску починається від 10%. Але потрібно знати, що не всі «акційні» позики однаково вигідні. Тому якщо ви вирішите укласти кредитний договір у рамках партнерської програми, звернувши увагу на рекламу, радимо дізнатися про всі комісії і додаткові умови. Наприклад, маленька щомісячна комісія в 0.3-0.9% в кінці року складе майже 4-12% річних. До того ж, багато банків для «акційних» кредитів встановлюють короткий термін – 1-2 роки, при максимальній довжині позики на машини в 5-7 років.

Повний текст статті читайте в газеті Сегодня

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок