Мобільний додаток
перейти перейти
Преса про нас

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Підвищення статусу рубля поліпшить ліквідність українських банків
10 жовтня 2012
Отримати на e-mail {title} - ПУМБ
Переведення рубля в першу групу класифікатора валют поліпшить ліквідність банківської системи України

Таку думку в коментарях «і» висловив начальник казначейського управління ПУМБ Антон Стадник.

«Завдяки таким заходам з'явиться доступ до російських і прибалтійських банкам, з якими можна буде спокійно працювати в дві сторони проти таких пар, як євро/рубль РФ і долар США/рубль РФ. Крім того, стане можливо працювати з форексний своп sell/buy в парі євро/рубль РФ і долар США/рубль РФ, що додасть ліквідності українського ринку, з'явиться можливість отримання рубльового ресурсу проти валют першої групи класифікатора і, зокрема, проти євро і долара США, як найбільш затребуваних валют», - відзначає експерт.

А. Стадник нагадує, що в даний момент існує законодавче обмеження - заборонено одне «плече» зазначеної операції, тобто коли робиться продаж долара США або євро проти російського рубля. «Відповідно, якщо будуть зняті всі обмеження, то українські банки зможуть робити свопи sell / buy з російськими та прибалтійськими контрпартнерами», - доповнює начальник казначейського управління ПУМБ.

За словами А. Стадника, від підвищення статусу рубля виграють і клієнти банків, оскільки зможуть здійснювати операції по конвертації рубля проти євро і долара США без обмежень, які на даний момент встановлені для цих операцій.

Джерело: видання "Экономические известия"
Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок