Мобільний додаток
перейти перейти
Преса про нас

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Вкладено з розумом (Власть денег)
09 червня 2012
Отримати на e-mail {title} - ПУМБ

Депозити

B квітні ставки по депозитах підросли. За підсумками місяця згідно з даними порталу prostobank.ua максимально подорожчали вклади в національній валюті строком на півроку (на 0,14 п. п., в середньому до 14,45% річних) і на рік (на 0,13 п. п., в середньому до 15,01% річних ). Середні ставки за вкладами на три місяці в гривні піднялися на 0,11 п. п. – до 13,47% річних, і на 0,09 п. п. – до 10,04% річних – подорожчали вклади терміном на один місяць. Депозити в іноземній валюті подорожчали значно менше. Ставки по депозитах у доларах США на півроку і рік підвищилися в середньому лише на 0,01 п. п. (до 5,99% річних і 6,61% річних відповідно), на три місяці – на 0,05 п. п. (до 5,32% річних), тоді як терміном на один місяць – на 0,11 п. п. (до 4,06% річних). При цьому найбільш активно (на 1-2 п. п.) ставки підросли у невеликих банків, які відчувають нестачу ресурсів. А ось великі гравці підвищили ставки вибірково і несуттєво (на 0,2-0,5 п. п. у гривні).

Фінансисти намагаються наростити довгостроковий ресурс для кредитування, так що подорожчання ставок по депозитах на більш тривалий термін виглядає цілком логічним кроком. Але оскільки в літні місяці ділова активність традиційно затухає, то і попит на кредитний ресурс в міру наближення до спекотної пори буде спадати. Для вкладників це означає зниження ставок по депозитах в рамках нових програм. Максим Мироненко, керівник департаменту розвитку продуктів роздрібного бізнесу ПАТ «ПУМБ», вважає, що зниження ставок за депозитами в національній валюті триватиме до кінця літа. Експерт упевнений, що дана тенденція торкнеться в рівній мірі як короткострокових, так і довгострокових вкладів.

Не вдасться вкладникам багато заробити і на акціях, так як влітку традиційно зменшиться кількість пільгових пропозицій, що пов'язано зі зниженням активності в зв'язку з настанням періоду відпусток. Однак, за прогнозами експертів, в кінці літа і на початку осені кількість акційних депозитів з підвищеними ставками знову зросте. При цьому найбільш привабливі умови банки пропонуватимуть за вкладами у національній валюті.

Тренд місяця

Ставки за довгостроковими депозитами у гривні підвищилися в чотирнадцять разів більше, ніж за «довгим» вкладами в доларах США.

Автор: Тетяна Криволапчук

Джерело: журнал "Власть денег", №18-20 від 18 травня 2012 р.

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок