Мобільний додаток
перейти перейти
Народний банкір

Багато українців вважають, що банк – це складно. Переконайтеся у тому, що банк – це просто, зручно та доступно для кожного з проектом «Народний банкір» від ПУМБ!

Ми збираємо для Вас найактуальніші фінансові поради, відповідаємо на поширені запитання. Пояснюємо простими словами те, як ефективно розпоряджатися грошима та орієнтуватися на ринку фінансів. А також наводимо історії клієнтів, які можуть допомогти Вам у прийнятті рішень.

Чистий прибуток ПУМБ за перше півріччя 2024 року склав понад 3,8 млрд грн
31 липня, середа
Отримати на e-mail {title}

За результатами першої половини поточного року Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) продовжує демонструвати вражаючі фінансові результати, увійшовши до топ-5 банків України за чистим прибутком.

Так, за перші 6 місяців 2024 року банк отримав чистий прибуток у розмірі 3,82 млрд грн, що на 4 % більше аналогічного показника 2023 року, який, нагадаємо, став рекордним для ПУМБ за прибутком у національній валюті. Це демонструє неабияку стійкість банку та правильність обраної бізнес-моделі ПУМБ.

Активи банку за цей час зросли на 6,3 % і склали 163 млрд грн. Власний капітал банку збільшився до 21,8 млрд грн, що на 25,3 % більше за показник на 31 грудня 2023 року. Це означає, що банк упевнено дивиться у майбутнє і має достатній запас міцності, аби пережити будь-які негаразди.

«Минулий рік став рекордним для нашого банку за багатьма показниками, але результати першого півріччя цього року перевершують навіть їх. Це означає, що все більше українців та вітчизняних компаній довіряють ПУМБ, і це дозволяє нам із впевненістю дивитись у майбутнє. До кінця року ми плануємо запуск ще низки нових продуктів для корпоративних та роздрібних клієнтів, які, я впевнений, зацікавлять ринок», – коментує фінансові результати першого півріччя голова правління ПУМБ Сергій Черненко.

Кількість активних клієнтів у роздробі за цей час збільшилась на 8 %, кількість корпоративних клієнтів – на 7,4 %. Ці показники свідчать про високий рівень довіри до ПУМБ з боку клієнтів, а також про популярність продуктів та сервісів банку.

Кредитний портфель банку за звітний період збільшився до 57 млрд грн, зокрема у корпоративному секторі зростання склало 5,1 %. Це дозволило ПУМБ увійти у трійку лідерів ринку за розміром та темпами зростання кредитного портфеля в малому та середньому бізнесі. А в роздрібному секторі зростання склало вражаючі 15,5 %. Це каже про те, що все більше українців вважають кредитні продукти ПУМБ вигідними та привабливими. 

Депозитний портфель ПУМБ за перші 6 місяців 2024 року збільшився на 5 % – до 132,9 млрд грн. Сума довірених банку коштів від корпоративних клієнтів збільшилась на 2,1 % і склала 80,6 млрд грн, а депозити від клієнтів – фізичних осіб за цей час збільшились на 9,9 %. Такі показники дозволили ПУМБ увійти до топ-5 українських банків за розміром депозитного портфеля клієнтів – фізичних осіб в усіх валютах і до топ-3 за розміром строкового депозитного портфеля клієнтів – фізичних осіб у національній валюті.

Усі вищезазначені показники яскраво демонструють, наскільки стійко банк ПУМБ долає складні економічні умови воєнного часу і наскільки впевнено рухається вперед до поставлених економічних завдань на користь України та її економіки.

Нагадаємо, що ПУМБ у цьому році вкотре увійшов до переліку системно важливих для країни банків. Більше того, у березні 2024 року ПУМБ посів перше місце у рейтингу найстійкіших банків України серед вітчизняних банків із приватним капіталом, згідно з даними інвестиційної компанії Dragon Capital.

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title}

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок