Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

ПУМБ приєднався до Хартії з фінансової інклюзії та реінтеграції ветеранів
10 квітня, середа
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

ПУМБ приєднався до Хартії з фінансової інклюзії та реінтеграції ветеранів (далі Хартія), укладання якої ініціювали Національний банк та Європейський банк реконструкції та розвитку у межах спільного Меморандуму про взаєморозуміння.

Меморандум між НБУ та ЄБРР передбачає співпрацю установ задля забезпечення згуртованості фінансового сектора у питаннях впровадження стандартів інклюзивної діяльності та послуг, підтримки та ресоціалізації ветеранів війни в Україні.

Стандарти, викладені у Хартії, покликані зробити банки більш доступними для сотень тисяч ветеранів – як клієнтів, так і працівників.

«Хартія є тим ефективним інструментом, який згуртує банки навколо питання допомоги ветеранам та їхнім родинам. Знак рівності має стояти між можливостями цивільних громадян та ветеранів. Переконаний, що спільно з ЄБРР та усією банківською системою ми зможемо ефективно просувати доступність та безбар’єрність фінансових послуг для всіх громадян», – прокоментував Голова НБУ Андрій Пишний.

Доєднанням до Хартії ПУМБ засвідчив своє прагнення до прийняття інклюзивної політики,  реінтеграції ветеранів війни та перетворення бізнесу в такий, що забезпечує рівноправний доступ до фінансових послуг для всіх без винятку клієнтів.

Сергій Черненко, Голова Правління ПУМБ, наголосив: «Сьогодні в Україні чимало військових, які під час бойових дій отримали серйозні поранення та інвалідність. Ми розроблюємо соціальну платформу, яка допоможе захисникам після повернення з війни інтегруватися в трудові відносини, фінансові процеси та суспільне життя. Також ПУМБ приділить окрему увагу фінансовій грамотності ветеранів, допоможе з консультаціями щодо працевлаштування, управління фінансами, відкриття бізнесу та створить умови для доступного і комфортного обслуговування абсолютно всіх. Ми чекаємо на повернення наших мобілізованих колег, виплачуємо їм зарплати, зберігаємо за ними посади, а також працевлаштовуємо ветеранів війни з інвалідністю. ПУМБ співпрацює з організаціями, які опікуються ветеранами і їх родинами, для більш ефективної фінансової та економічної інклюзії. Хартія банків – це потужна сила впливу і більші можливості змін на краще в Україні».

З метою реалізації Хартії ПУМБ втілюватиме у життя ініціативи, які покликані:

  • зробити фінансові послуги більш доступними та інклюзивними для ветеранів, щоб вони мали доступ і використовували їх на рівноправних засадах;
  • усунути перешкоди, які можуть заважати ветеранам повернутися до роботи, запровадивши інклюзивну кадрову політику та практику у фінансовому секторі;
  • забезпечити безпечні, тобто без тригерів і ризиків, місця для ветеранів, які страждають від посттравматичного стресового розладу;
  • покращити доступність для підтримки клієнтів і співробітників-ветеранів шляхом використання модифікованого обладнання чи пристроїв або фізичних модифікацій робочого місця та приміщень;
  • підтримати клієнтів, які можуть наймати або обслуговувати ветеранів, у тому, щоб вони стали більш інклюзивним і доступним місцем ведення бізнесу.
Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок