Mobile app
go go
News

Welcome to the Press-center of FUIB! In this section, You can read the latest news of the bank and analytical materials about the financial market.

Members of the media may receive comments of the leaders and experts of the bank about the products and services of FUIB, about the situation on the Ukrainian financial market, contacting with the press officers.

ПУМБ приєднався до Хартії з фінансової інклюзії та реінтеграції ветеранів
10 April, Wednesday
Отримати на e-mail {title} - Bank FUIB

ПУМБ приєднався до Хартії з фінансової інклюзії та реінтеграції ветеранів (далі Хартія), укладання якої ініціювали Національний банк та Європейський банк реконструкції та розвитку у межах спільного Меморандуму про взаєморозуміння.

Меморандум між НБУ та ЄБРР передбачає співпрацю установ задля забезпечення згуртованості фінансового сектора у питаннях впровадження стандартів інклюзивної діяльності та послуг, підтримки та ресоціалізації ветеранів війни в Україні.

Стандарти, викладені у Хартії, покликані зробити банки більш доступними для сотень тисяч ветеранів – як клієнтів, так і працівників.

«Хартія є тим ефективним інструментом, який згуртує банки навколо питання допомоги ветеранам та їхнім родинам. Знак рівності має стояти між можливостями цивільних громадян та ветеранів. Переконаний, що спільно з ЄБРР та усією банківською системою ми зможемо ефективно просувати доступність та безбар’єрність фінансових послуг для всіх громадян», – прокоментував Голова НБУ Андрій Пишний.

Доєднанням до Хартії ПУМБ засвідчив своє прагнення до прийняття інклюзивної політики,  реінтеграції ветеранів війни та перетворення бізнесу в такий, що забезпечує рівноправний доступ до фінансових послуг для всіх без винятку клієнтів.

Сергій Черненко, Голова Правління ПУМБ, наголосив: «Сьогодні в Україні чимало військових, які під час бойових дій отримали серйозні поранення та інвалідність. Ми розроблюємо соціальну платформу, яка допоможе захисникам після повернення з війни інтегруватися в трудові відносини, фінансові процеси та суспільне життя. Також ПУМБ приділить окрему увагу фінансовій грамотності ветеранів, допоможе з консультаціями щодо працевлаштування, управління фінансами, відкриття бізнесу та створить умови для доступного і комфортного обслуговування абсолютно всіх. Ми чекаємо на повернення наших мобілізованих колег, виплачуємо їм зарплати, зберігаємо за ними посади, а також працевлаштовуємо ветеранів війни з інвалідністю. ПУМБ співпрацює з організаціями, які опікуються ветеранами і їх родинами, для більш ефективної фінансової та економічної інклюзії. Хартія банків – це потужна сила впливу і більші можливості змін на краще в Україні».

З метою реалізації Хартії ПУМБ втілюватиме у життя ініціативи, які покликані:

  • зробити фінансові послуги більш доступними та інклюзивними для ветеранів, щоб вони мали доступ і використовували їх на рівноправних засадах;
  • усунути перешкоди, які можуть заважати ветеранам повернутися до роботи, запровадивши інклюзивну кадрову політику та практику у фінансовому секторі;
  • забезпечити безпечні, тобто без тригерів і ризиків, місця для ветеранів, які страждають від посттравматичного стресового розладу;
  • покращити доступність для підтримки клієнтів і співробітників-ветеранів шляхом використання модифікованого обладнання чи пристроїв або фізичних модифікацій робочого місця та приміщень;
  • підтримати клієнтів, які можуть наймати або обслуговувати ветеранів, у тому, щоб вони стали більш інклюзивним і доступним місцем ведення бізнесу.
News

Subscribe to the newsletter

Next
Please fill this field

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - Bank FUIB

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Feedback