Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Позиція ПУМБ щодо перевірки НБУ з питань фінансового моніторингу
08 серпня 2023
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Останні 17 місяців – час важких випробувань для України. Це перевірка на міцність не тільки людей, але і різних сфер фінансового ринку, у тому числі і банківського сектору.

Національний банк України суттєво посилив вимоги щодо роботи фінансових установ в умовах воєнного стану, що, без сумніву, є виправданою мірою у безпрецедентно складному режимі повномасштабної війни.

Протягом останніх місяців ПУМБ працював у складних та форс-мажорних обставинах,  докладаючи максимальних зусиль для своєчасного впровадження в свою діяльність вимог НБУ. На запровадження деяких з них, на жаль, банку знадобилось більше часу, ніж було надано.

Недоліки, які виявив регулятор, банком вже виправлено. На технічне удосконалення систем та програмного забезпечення скеровано майже 20  млн. гривень, що надає можливість використовувати новітні інструменти для підвищення ефективності роботи моніторингу та автоматичного контролю дотримання встановлених обмежень регулятора. Також, Банк згідно рекомендаціям НБУ, створив поетапний план дій з удосконалення процесів в цьому сегменті та розпочав його виконання. Нарахована сума штрафів вже сплачена на користь НБУ.

Банк може впевнено сказати, що стійко проходить військовий період і абсолютно готовий до нових випробувань. ПУМБ завжди вчасно сплачує всі податки та виконує усі зобов’язання перед державою. За 2022 рік банк перерахував до держбюджету понад 1,5 млрд грн. За перше півріччя 2023 року сума перерахованих ПУМБ податків і зборів вже становила 945 млн гривень

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок