Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

«Фінансовий сенсей». На Дія.Цифрова освіта з’явився освітній серіал про фінанси для молоді, створений Мінцифрою, НБУ і ПУМБ
26 квітня 2021
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Вміння управляти особистими фінансами — запорука фінансової свободи та незалежності молодої людини. У новому освітньому серіалі на Дія.Цифрова освіта блогер разом зі слухачами експериментує, ділиться досвідом і дізнається нове про фінанси. 

Міністерство цифрової трансформації України в партнерстві з Національним банком України та банком ПУМБ запустили освітній серіал «Фінансовий сенсей».

Безкоштовно подивитися освітній серіал можна на порталі Дія.Цифрова освіта.  

Це 8 серій тривалістю 5-10 хвилин. Участь в освітньому серіалі взяв актор Дмитро Музика.

Фінансовий сенсей розглядає реальні важливі життєві ситуації: як планувати бюджет та заощаджувати, відкласти кошти та накопичити на омріяну річ, як користуватись кредитним лімітом і не сплачувати відсотки, як вберегти свої кошти від кібершахраїв і управляти своїми грошима онлайн у будь-якому куточку світу та ще багато цікавих банківських інсайтів.

Під час презентації освітнього серіалу заступник Міністра цифрової трансформації України Валерія Іонан наголосила, що на порталі Дія.Цифрова освіта вже є декілька освітніх серіалів, присвячених темі фінансової грамотності.

«Особливість нового освітнього серіалу про фінанси — це молодіжний формат, де комбінуються навчання та розваги, а корисна інформація та поради «запаковані» в привабливу обгортку для молодої аудиторії», — заявила Валерія Іонан.  

Заступник Голови Національного банку України Олексій Шабан зауважив, що для Національного банку важливим є фокус на покращенні рівня фінансової грамотності молоді. Адже рівень фінансової грамотності в Україні – найнижчий серед країн Європи, а найменш обізнаною у фінансах є молодь у віці від 18 до 24 років.

«Новий серіал покликаний допомогти молодим людям розібратись, як правильно управляти своїми фінансами, як захиститись від платіжного шахрайства, ефективно користуватись та заробляти на банківських продуктах», — підкреслив Олексій Шабан та додав, що паралельно ведеться робота над впровадженням курсу фінансової грамотності в школах, а також над створенням Стратегії фінансової грамотності до 2025 року, яку НБУ розробляє спільно з іншими державними органами, зокрема з Міністерством цифрової трансформації та Міністерством освіти та науки.

Сергій Черненко, Голова Правління ПУМБ, наголосив: «В серіалі ми говоримо про базові речі для молодої людини просто, зрозуміло та відверто. «Фінансовий сенсей» спілкується з молоддю знайомою їй мовою, з гумором, у зручному форматі ведення блогу. Наша мета – допомогти молодим українцям змінити фінансову поведінку та життя на краще».

 

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок