Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

ПУМБ – один з переможців премії для роботодавців «Премія HR-бренд 2020»
06 листопада 2020
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Церемонія нагородження «Премії HR-бренд Україна 2020» відбулася в форматі онлайн-конференції 5 листопада 2020 року. Нагороди отримали компанії, які реалізували в 2019-2020 роках кращі програми по роботі з персоналом. Цьогоріч були розглянуті 40 проєктів від 33 українських та міжнародних компаній.

Проєкт «eNPS: Покращуємо досвід співробітників разом» розроблений з ініціативи команди Департаменту по роботі з персоналом ПУМБ. eNPS (скорочено від Employee Net Promoter Score) - це методологія, яка вивчає рівень лояльності співробітників. В результаті реалізації проєкту показник eNPS в ПУМБ збільшився на 12% (28-40); індекс задоволеності працівників роботодавцем зріс на 0,6 пункти (0,91-0,97); показники залученості, задоволеності, лояльності зросли кожен на 5%; плинність кадрів зменшилась на 5%.

З 2019 р. в банку була запроваджена Система управління досвідом співробітників. Впродовж минулого року було визначено 5 загальнобанківських фокусів,  в рамках яких реалізовано більше 600 командних ініціатив – від покращення побутових умов праці до систем мотивації, тімбілдінгових активностей до кар’єрних переміщень в банку та покращення комунікації зі співробітниками.

Простежується кореляція показників eNPS і з результатами бізнесу. Зокрема, за результатами 2019 року прибуток на 1 співробітника зріс на 5%, показник річного прибутку перевиконаний на 21%. ПУМБ отримав рекордний за всю історію банку прибуток – 2,6 млрд грн.
 
«Чому у нас вийшло? По-перше, у нашого банку чудовий СЕО, який нас надихав і брав активну участь в проєкті. По-друге, ми використовували системний підхід до всього, що робили. І по-третє – наші співробітники дійсно були залучені до всіх ініціатив», - підкреслила заступник Голови Правління ПУМБ по роботі з персоналом Тетяна Костюченко.

Банк надає не лише всі соціальні гарантії, передбачені законодавством України, а й проводить навчання, надає медичне страхування, матеріально підтримує співробітників в разі стаціонарного лікування захворювання на COVID-19, впроваджує ініціативи, направлені на покращення корпоративного клімату та взаємодії.

У щорічному опитуванні 2019 року, в яке також були включені питання eNPS, взяли участь 89% співробітників. Додатково у 16 кількісних опитуваннях колеги надіслали 12 тисяч анкет та 8800 відкритих коментарів.

«Головна складова успіху цього проєкту – активна позиція самих співробітників. Ми бачимо, як змінюється корпоративна культура. Вчорашні детрактори перетворилися на сьогоднішніх драйверів змін у ПУМБ», – прокоментувала керівник Управління з розвитку бренду роботодавця, керівник проєкту eNPS Світлана Тихоненко.

Проєкт eNPS реалізується в банку з 2017 року і має на меті покращити умови та атмосферу праці для понад 8 тисяч співробітників ПУМБ.

 

***
Незалежна щорічна «Премія HR-бренд» одинадцятий рік поспіль відзначає найяскравіші і найефективніші практики по роботі з персоналом. Це єдиний в Україні проєкт, який дозволяє будь-якому роботодавцю розповісти про найбільш вдалі приклади турботи про своїх співробітників і про інноваційні способи створення найбільш сприятливих і комфортних умов роботи. Організатор проєкту - кадровий портал grs.ua.

eNPS (скорочено від Employee Net Promoter Score) - це метод оцінки, який дозволяє організаціям виміряти лояльність співробітників. Працівникам ставиться одне запитання: чи готові вони рекомендувати свого роботодавця іншим людям на ринку. Вимірюється відсоток співробітників, які дають максимально позитивні відповіді (промоутери), а також ті, які дають негативні відповіді (детрактори). Показник eNPS – це різниця між відсотком промоутерів і детракторів. Чим вищий цей показник – тим краще ситуація з персоналом в середині організації. Відкриті відповіді на запитання «чому?» вказують на те, що саме подобається і не подобається співробітникам в компанії і дозволяють розуміти причини відповідей.

 

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок