Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Антикризова програма ПУМБ допомоги лікарням – у рейтингу Топ-25 найкращих програм КСВ журналу «Влада грошей»
31 липня 2020
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Кейс ПУМБ щодо підтримки медичної системи України у коронакризу увійшов до Топ-25 найкращих програм КСВ чергового рейтингу журналу «Влада грошей».

Корпоративна соціальна відповідальність (КСВ) компаній — один з ключових показників успішності бізнесу, критерій оцінки його прогресивності та відданості власників бізнесу європейським цінностям. Особливо важливим стало розуміння принципів КСВ власниками бізнесу в період коронакризи. Тому в черговому фірмовому рейтингу журналу «Влада грошей» представлені Топ-25 кращих програм КСВ. До нього увійшли як загальносвітові програми, ініційовані великими компаніями, що поставили перед собою мету відповідати найвищим стандартам, так і ті, що реалізуються на нашому ринку. При складанні рейтингу використовувалися дані з різних відкритих джерел, зокрема офіційна інформація компаній, повідомлення ЗМІ, думки галузевих експертів.

Представлений у рейтингу Топ-25 найкращих програм КСВ антикризовий кейс ПУМБ включає такі етапи:

  • Долучення банку до ініціативи Фонду Ріната Ахметова щодо надання допомоги лікарням у боротьбі проти епідемії COVID-19. Рінат Ахметов ще у лютому першим прийшов на допомогу країні. Він об’єднав ресурси Фонду, футбольного клубу «Шахтар», ПУМБ, компаній ДТЕК та Метінвест, та інших активів SCM для допомоги Україні та виділив 300 млн грн на боротьбу з коронавірусом у рамках проєкту Фонду Ріната Ахметова «Боротьба з COVID-19 в Україні». Банк у партнерстві з Фондом закупив медобладнання та засоби індивідуального захисту для лікарень у Львівській, Івано-Франківській, Черновецькій, Тернопільській, Донецькій  та Луганській областях. Всього підтримку отримали 156 лікарень у Східній та Західній Україні. Банк закупив та  передав у медичні заклади 2 апарати штучної вентиляції легень, 2 інвазійних монітори пацієнта, більше 47 тис. захисних костюмів, більше 4,4 тис. наборів індивідуального захисту лікаря, 1200 санітайзерів та 650 пульсоксиметрів.
  • Проведення благодійної акції серед співробітників «Підтримай медика – врятуй життя». Волонтери ПУМБ всього за тиждень зібрали більш ніж 560 тис. грн, за які придбали понад 800 респіраторів, 1,2 тис. захисних комбінезонів та 100 окулярів. Все це було направлено у 11 опорних лікарень Києва, Львова, Дніпра, Запоріжжя, Харкова, Маріуполя та Одеси.
  • Розробка спільно зі страховою компанією «АСКА-Життя» програми захисту медиків, на яких із-за ризиків професії не розповсюджується дія звичайної медстраховки – «СтопКоронавірус». Спочатку ПУМБ за власні кошти забезпечив страховками 1,5 тис. лікарів в 9 опорних лікарнях, а потім розпочав продаж полісів, запропонувавши лікарям компенсувати 40% її вартості.
  • Підтримка ініціативи Асоціації молодих донорів України з розвитку онлайн-платформи ДонорUA AID. ДонорUA AID буде сполучною ланкою між бізнесом та медзакладами – кожна лікарня зможе зареєструватися на цій платформі, створити особистий кабінет, написати щодо своїх потреб. А бізнесу вона спростить процес надання допомоги лікарням – на платформі будуть розміщені вимоги до засобів індивідуального захисту та медобладнання, інструкції щодо співпраці з постачальниками, покрокові інструкції для прийому-передачі благодійної допомоги лікарням та багато іншої корисної інформації. Ця платформа буде працювати і після епідемії COVID-19, допомагаючи поширювати інформацію щодо потреб медичних закладів серед соціально відповідального бізнесу, волонтерів та благодійних фондів.

Сергій Черненко, голова правління ПУМБ: «Пандемія змусила всі великі компанії переглянути свої КСВ-пріоритети. Більшість стала шукати можливість надання допомоги лікарням, медпрацівникам, пацієнтам. ПУМБ не зупинив заплановані соціальні проекти, але на період карантину акцентував увагу на боротьбі з коронавірусом. Ми провели закупку обладнання для лікарень та засобів захисту для лікарів, а також забезпечили страховку для медиків. Враховуючи прогнози, що на нас чекають нові хвилі коронавіруса, ПУМБ підтримав ініціативу Асоціації молодих донорів України з розвитку онлайн-платформи ДонорUA AID. Платформа об’єднає лікарні, БФ, відповідальний бізнес, волонтерів та постачальників обладнання та засобів захисту. Також банк переглянув підхід до організації роботи в офісі. Вже зараз тестується формат, при якому на постійній основі в офісах буде знаходитись тільки третина співробітників, всі інші працюватимуть віддалено. Дозволяючи співробітникам працювати з дому, ми опосередковано, але все ж таки  сприяємо стримуванню темпів розповсюдження вірусу».

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок