Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Роз’яснення щодо здійснення виплат по споживчих кредитах фізичних осіб у період до 31 липня 2020 року
01 липня 2020
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Шановні клієнти,

Згідно із Законом № 3297 «Про внесення змін до Господарського кодексу України (щодо недопущення нарахування штрафних санкцій за кредитами у період дії карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби COVID-19)» Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) не буде нараховувати штрафні санкції, а також не буде застосовувати підвищені відсоткові ставки по кредитам для фізичних осіб на період дії карантину та на 30-денний період з дати офіційного завершення карантину. 

Наразі датою завершення карантину вважається 31 липня 2020 року. Це значить, що ПУМБ не буде нараховувати штрафи за несвоєчасну чи не повну оплату кредитних платежів до 31 липня 2020 року, а також не буде застосовувати підвищені відсоткові ставки для тих клієнтів, які не могли своєчасно та в повному обсязі погашати платежі за кредитами в період до 30 серпня 2020 року. Якщо період карантину буде подовжено, банк додатково повідомить про пролонгацію пільгового періоду.

  • Нагадуємо, що подовження пільгового періоду не звільняє клієнта від обов’язку сплати платежів по кредиту за березень-серпень 2020 року (період, протягом якого банк не нараховував штрафи для клієнтів-фізичних осіб за несвоєчасне або неповне погашення мінімальної суми по кредитам)
  • Сума обов’язків, прописаних у договорі (тіло кредиту та відсотки), не зменшується – клієнт має сплатити їх повністю. Якщо клієнт оформив кредитні канікули, платежі по тілу кредиту, які тимчасово не нараховувалися, будуть розподілені на кількість виплат, що закінчилася до повного погашення кредиту.   
  • За умови не внесення обов’язкових платежів або їх часткового внесення протягом 1 березня –  30 серпня, несплачена сума буде винесена на прострочку.

Якщо клієнт має можливість оплачувати щомісячні платежі за кредитами у повному обсязі та вчасно, це допоможе уникнути виходу в прострочку та зберегти позитивну кредитну історію. Для тих клієнтів, які відчувають труднощі з обслуговуванням кредиту, ПУМБ з 1 квітня ПУМБ автоматично ввів кредитні канікули для всіх кредитних карток. Кредитні канікули для кредитів готівкою та товарних кредитів оформлюються на вимогу клієнта. Для цього необхідно заповнити форму на сайті

 

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок