Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Суд застосував заходи забезпечення щодо ТОВ ДДЗ «Енергоавтоматика» та його поручителів
02 червня 2017

Господарський суд Дніпропетровської області застосував заходи забезпечення за позовами ПАТ «ПУМБ» про стягнення суми заборгованості з позичальника – ТОВ ДДЗ «Енергоавтоматика» та його поручителів.

У 2011 р. між ПАТ «ПУМБ» і ТОВ ДДЗ «Енергоавтоматика» було укладено кредитний договір.

В забезпечення виконання зобов'язань за кредитним договором були укладені:

- Договір фінансової поруки (поручитель – ТОВ «Іста-Центр»);

- Договір застави рухомого майна (заставодавець – ТОВ ДДЗ «Енергоавтоматика», предмет застави - виробниче обладнання);

- Договір застави рухомого майна (заставодавець – ТОВ «Укрсплав», предмет застави - виробниче обладнання).

З грудня 2016 р. позичальник перестав виконувати свої зобов'язання по обслуговуванню кредиту.

З огляду на порушення строку повернення кредиту, а також неконструктивну позицію позичальника в ході переговорів щодо повернення кредитної заборгованості, 17.05.2017 року ПАТ "ПУМБ" звернувся до господарського суду Дніпропетровської обл. з позовними заявами про стягнення заборгованості з позичальника та його поручителів. Суд задовольнив заяву банку та виніс ухвали про забезпечення позовів шляхом арешту рухомого та нерухомого майна боржників та його передачі на зберігання банку. 30.05.2017 р. банк прийняв на зберігання арештоване державною виконавчою службою майно боржників.

На даний момент виробничий процес було зупинено силами співробітників підприємств-боржників з дотриманням усіх норм техніки безпеки.

ПАТ «ПУМБ» діє виключно в рамках законодавства.

Новини банку

arrow