Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

ПУМБ на 7-ій позиції у рейтингу 35 найбільш надійних банків України
30 жовтня 2013
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Другий рік поспіль журнал «Кореспондент» спільно з інвестиційною компанією Dragon Capital публікує рейтинг найбільш надійних банків України. Він складений на основі аналізу п'яти ключових показників - адекватності капіталу, ліквідності, ефективності діяльності, співвідношення кредитів і депозитів, а також наявності підтримки з боку акціонерів. За кожен з показників банку присвоювалися певні бали.

Для складання рейтингу була проаналізована діяльність 56 фінансових установ, чий портфель роздрібних депозитів перевищує 1 млрд. грн. На їх частку в сумі припадає 91% (378 млрд. грн.) загального обсягу депозитів населення. У підсумковий список увійшли 35 банків з найкращим сумарним балом. Порівняно з торішньою 15-й позицією, 7-е місце ПУМБ в рейтингу надійних банків України - більш ніж успішне.

Високі позиції українських та російських банків в складеному рейтингу експерти пов'язують з відходом з вітчизняного ринку ряду іноземних фінансових установ, що продали своїх українських дочок. Частка іноземного капіталу в статутному капіталі банків України скоротилася з 42% наприкінці 2011 року до 34 % у серпні 2013-го.

Сергій Черненко, голова правління ПУМБ, в інтерв'ю журналу «Кореспондент» відзначив, що відтік західних фінустанов істотно пожвавив вітчизняний банківський сектор: «На ринку з'явилися нові ніші, в яких тепер конкурують українські та російські гравці. Це додає внутрішню динаміку при відносно невисокому темпі розвитку банківської системи в цілому».

Тим не менш, саме іноземні банки змінили банківську середу України. Вони задали тон у стандартах обслуговування, діловій етиці, відносинах з проблемними клієнтами, поведінки у разі проблем у банку.

Сергій Черненко впевнений, що вже зараз прийшов час боротьби за клієнта не ціновими методами, а за рахунок якості обслуговування - оперативності і точності надання послуг, професійного консультування, прозорості умов обслуговування, наявності програм лояльності, а також широкого вибору продуктів і послуг.

Докладніше про результати рейтингу можна дізнатися в журналі «Корреспондент» № 42 від 25 жовтня 2013 г.

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок