Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

ПУМБ піклується про безпеку своїх клієнтів
12 серпня 2013
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) постійно удосконалює заходи щодо безпеки операцій клієнтів. Комплексний підхід до забезпечення банківської безпеки клієнтів дозволяє ПУМБ ефективно упереджувати факти шахрайства.

Одним з найбільш поширених видів шахрайства є зчитування даних з платіжної карти в момент її використання в банкоматі. Для цього шахраї використовують спеціальні накладки (скіммінгові пристрої), які встановлюються на картоприймач. Служба безпеки ПУМБ спільно з правоохоронними органами оперативно виявляє скіммінгові пристрої, а постраждалим клієнтам банк перевипускає карти та відшкодовує завдані збитки.

Для забезпечення безпеки клієнтів при користуванні банкоматами, ПУМБ встановлює антіскіммінгові накладки і постійно вдосконалює систему відеоспостереження за банкоматною мережею. Крім того, щоразу на початку користування пристроєм банк звертає увагу клієнта на зовнішній вигляд картоприймача за допомогою інформаційного повідомлення на екрані. У разі якщо зовнішній вигляд картоприймача відрізняється від зображеного на екрані, банк рекомендує не користуватися пристроєм і відразу повідомити про це Центр обслуговування клієнтів за безкоштовним цілодобовим номером 0 800 500 490.

Спеціально створений в ПУМБ підрозділ з протидії кібершахрайству забезпечує безпеку електронних платежів. Фахівці служби безпеки реагують в режимі 24/7 на спроби скоєння шахрайських дій з використанням систем дистанційного обслуговування і запобігають скоєнню фінансових збитків клієнтам. ПУМБ співпрацює зі спеціалізованим підрозділом МВС України по боротьбі з кіберзлочинністю щодо притягнення зловмисників до відповідальності. При виявленні спроб електронного шахрайства, кошти клієнтів блокуються і повертаються на рахунки. Так, за період з грудня 2012 року по липень 2013 року було заблоковано і повернуто на рахунки клієнтів понад 3 млн. грн., попереджено шахрайських дій з рахунками клієнтів на суму майже 1,8 млн. грн.

ПУМБ рекомендує клієнтам виконувати операції в мережі інтернет лише на перевірених та відомих сайтах. Для захисту коштів від інтернет-шахраїв фахівці банку радять відкрити спеціальну картку для розрахунків тільки в мережі інтернет. На цьому рахунку слід тримати незначні суми для проведення разових операцій. Необхідну суму на таку карту можна переказувати безпосередньо перед здійсненням оплати в сервісі інтернет-банкінгу ПУМБ Online.

Крім цього, ПУМБ наполегливо рекомендує клієнтам користуватися послугою SMS-інформування про операції по карті. У разі отримання повідомлення про операцію, яку клієнт не проводив, необхідно відразу зателефонувати в банк для блокування платіжної картки або виконати її блокування самостійно в інтернет-банкінгу або SMS-банкінг.

«Піклуючись про збереження грошових коштів клієнтів, ПУМБ протидіє будь-яким проявам шахрайства. Ми постійно оновлюємо і вдосконалюємо банківське обладнання, системи захисту даних, підвищуємо кваліфікацію своїх співробітників та обізнаність клієнтів», − зазначає Леонід Скалозуб, заступник голови правління з питань безпеки ПУМБ.

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок