Мобільний додаток
перейти перейти
Аналітичні огляди

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Огляд фінансових ринків 24.06.2024
25 червня, вівторок
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Чіпмейкери опанували ринки. Надії на зниження ставок ФРС, ажіотаж навколо компаній, пов’язаних зі штучним інтелектом, і високі прибутки інших технологічних компаній сприяли зростанню ринку акцій минулого тижня. Компанія Nvidia обігнала Microsoft і стала найдорожчою компанією в світі, досягши ринкової капіталізації в 3,2 трлн дол. США.

Інтерес до ОВДП зберігається. На плановому аукціоні Міністерства фінансів з розміщення ОВДП, що відбувся 18 червня, інтерес інвесторів був сконцентрований переважно на коротких та довгих інструментах. Попит на гривневі інструменти зменшився майже удвічі у порівнянні із попереднім тижнем. Водночас найчисленнішим був попит на валютні облігації

Переговори про вступ України до ЄС почнуться 25 червня.  Міністерство фінансів визначено відповідальним за 4 переговорні розділи із 35: оподаткування, Митний Союз, фінансовий контроль, фінансові та бюджетні положення, а також як співвиконавець в понад 12 переговорних розділах. Зокрема, здійснюються заходи для вдосконалення митних та податкових систем. Приведення митного законодавства у відповідність з нормами ЄС, забезпечуючи спрощення та стандартизацію митних процедур, запровадження електронної системи для моніторингу переміщення товарів, підвищуючи ефективність митних процедур. Також впроваджуються кроки для приведення законодавства України до міжнародних стандартів у боротьбі з відмиванням грошей. Посилюється моніторинг та контроль за фінансовими операціями. У напрямі управління державними фінансами, Міністерство фінансів сприяє введенню нових процедур для ефективнішого внутрішнього контролю державних фінансів, з метою запобігання неефективного використання бюджетних коштів, а також посилення прозорості та підзвітності.

Огляд фінансових ринків 24.06.2024

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок