Mobile app
go go
Analytical overviews

Welcome to the Press-center of FUIB! In this section, You can read the latest news of the bank and analytical materials about the financial market.

Members of the media may receive comments of the leaders and experts of the bank about the products and services of FUIB, about the situation on the Ukrainian financial market, contacting with the press officers.

Огляд фінансових ринків 24.06.2024
25 June, Tuesday
Отримати на e-mail {title} - Bank FUIB

Чіпмейкери опанували ринки. Надії на зниження ставок ФРС, ажіотаж навколо компаній, пов’язаних зі штучним інтелектом, і високі прибутки інших технологічних компаній сприяли зростанню ринку акцій минулого тижня. Компанія Nvidia обігнала Microsoft і стала найдорожчою компанією в світі, досягши ринкової капіталізації в 3,2 трлн дол. США.

Інтерес до ОВДП зберігається. На плановому аукціоні Міністерства фінансів з розміщення ОВДП, що відбувся 18 червня, інтерес інвесторів був сконцентрований переважно на коротких та довгих інструментах. Попит на гривневі інструменти зменшився майже удвічі у порівнянні із попереднім тижнем. Водночас найчисленнішим був попит на валютні облігації

Переговори про вступ України до ЄС почнуться 25 червня.  Міністерство фінансів визначено відповідальним за 4 переговорні розділи із 35: оподаткування, Митний Союз, фінансовий контроль, фінансові та бюджетні положення, а також як співвиконавець в понад 12 переговорних розділах. Зокрема, здійснюються заходи для вдосконалення митних та податкових систем. Приведення митного законодавства у відповідність з нормами ЄС, забезпечуючи спрощення та стандартизацію митних процедур, запровадження електронної системи для моніторингу переміщення товарів, підвищуючи ефективність митних процедур. Також впроваджуються кроки для приведення законодавства України до міжнародних стандартів у боротьбі з відмиванням грошей. Посилюється моніторинг та контроль за фінансовими операціями. У напрямі управління державними фінансами, Міністерство фінансів сприяє введенню нових процедур для ефективнішого внутрішнього контролю державних фінансів, з метою запобігання неефективного використання бюджетних коштів, а також посилення прозорості та підзвітності.

Огляд фінансових ринків 24.06.2024

Subscribe to the newsletter

Next
Please fill this field

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - Bank FUIB

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Feedback