Мобільний додаток
перейти перейти
Аналітичні огляди

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Огляд фінансових ринків 05.02.2024
06 лютого, вівторок
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

ФРС: ставки без змін. За підсумками січневого засідання ФРС, яке пройшло 30-31 січня, ставки залишені без змін, однак у своїй політичній заяві ФРС зробила важливий крок до їхнього зниження в майбутньому. У тексті заяви було пом’якшено побоювання щодо інфляції, наголошено на інших ризиках для економіки, і відсутні згадки про можливе подальше підвищення вартості запозичень. Заява Регулятора також не містила згадок про стан банківської системи або посилення фінансових умов, що свідчить про стриманість щодо майбутніх дій.

Платіжний баланс сформовано з дефіцитом.  Дефіцит поточного рахунку платіжного балансу у 2023 році становив 9,8 млрд дол. США порівняно з профіцитом у 8,0 млрд дол. США у 2022 році. Дефіцит сформувався через: суттєве розширення від’ємного сальдо торгівлі товарами – як за рахунок зниження експорту, так і збільшення імпорту; скорочення грантової допомоги від іноземних партнерів; розширення виплат за інвестиційними доходами.

Обсяги залучень через ОВДП суттєво скорочуються. На плановому аукціону Міністерства фінансів з розміщення ОВДП, який відбувся 30 січня, інвесторам були запропоновані три випуски інструментів, номінованих виключно в національній валюті. Обсяги залучень було суттєво скорочено у порівнянні із попередніми аукціонами.

Огляд фінансових ринків 05.02.2024

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок