Мобільний додаток
перейти перейти
Аналітичні огляди

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Огляд фінансових ринків 29.01.2024
30 січня, вівторок
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Увага на рішення центробанків. Акції американських компаній минулого тижня досягли рекордних максимумів на тлі разючих квартальних результатів. Провідні фондові індекси також завершили тиждень на максимальних рівнях на тлі економічного зростання в США та ставок на штучний інтелект. Наразі у центрі уваги інвесторів знаходяться ключові дані щодо інфляції в США та засідання ФРС, яке відбудеться 30-31 січня. Очікується, що Федрезерв збереже відсоткові ставки без змін, а інвестори з нетерпінням чекають на будь-які ознаки того, що чиновники вважають, що вони досить просунулися в боротьбі з інфляцією, щоб почати знижувати ставки раніше. 

Економічна активність в Україні сезонно послабилася. Певну роль зіграло перенесення зимових свят, що, з одного боку, призвело до послаблення активності в секторах послуг, а з іншого – до пожвавлення роздрібної торгівлі. Водночас високі врожаї пізніх культур та їх переробка підтримували харчову промисловість, замовлення оборонного сектору та залізничників – машинобудування, а подальше розширення морських перевезень – роботу транспорту.

Облікову ставку збережено на рівні 15,0%. 25 січня Правління Національного банку, ураховуючи баланс ризиків, необхідність підтримання курсової стійкості та помірної інфляції у 2024 році з подальшим її приведенням до цільового діапазону 5,0% ± 1 в. п. упродовж 2025 року, вирішило зберегти незмінною облікову ставку на рівні 15,0%, а також інші процентні ставки за операціями НБУ.

Огляд фінансових ринків 29.01.2024

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок