Мобільний додаток
перейти перейти
Аналітичні огляди

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Огляд фінансових ринків 18.12.2023
19 грудня 2023
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Ключові ставки залишилися незмінними. За підсумками засідання ФРС, яке відбулося 13 – 14 грудня, як і очікувалося, ключова процентна ставка залишилися незмінною, на рівні 5,25-5,50%. ФРС очікує зниження ставки на 0,75 в.п. у 2024 році. У заяві за підсумками засідання ФРС зазначила уповільнення американської економіки після зростання в III кварталі. У липні-вересні ВВП збільшився на 5,2% р/р. Зростання робочих місць сповільнилося порівняно з ситуацією початку року, але залишилося сильним. Безробіття низьке. Інфляція за останній рік ослабла, проте висока.

За даними Державної служби статистики реальний ВВП України в IIІ кварталі 2023 року зріс порівняно з IIІ кварталом 2022 року на 9,3%. Порівняно з попереднім кварталом – ВВП збільшився на 0,7% з урахуванням сезонного фактору.За попередніми оцінками Мінекономіки, ВВП у жовтні (перший місяць IV кварталу) виріс на 10,5% завдяки гарному врожаю та стабільній роботі тимчасвого морського коридору.

ЄС схвалив початок переговорів з Україною.

Огляд фінансових ринків 18.12.2023

 

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок