Мобільний додаток
перейти перейти
Аналітичні огляди

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Огляд фінансових ринків 4.12.2023
05 грудня 2023
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Ринки на позитиві. Минулого тижня американські індекси акцій оновили локальні максимуми — ралі за місяць стало рекордним за багато років. На ринках посилилися очікування завершення жорстких монетарних циклів центробанків на тлі уповільнення інфляції в найбільших економіках та зниження тиску на ринках праці. Водночас глобальний долар і прибутковості держоблігацій США знизилися на тлі очікувань закінчення жорсткого циклу ФРС і монетарний розворот, що швидко наближається, продовжують тиснути на долар США.

Платіжний баланс сформовано з дефіцитом. Дефіцит поточного рахунку платіжного балансу у жовтні 2023 року становив 0,9 млрд дол. США. Розширення дефіциту обумовлено суттєвим зростанням від’ємного сальдо зовнішньої торгівлі товарами (як за рахунок зменшення обсягів експорту, так і зростання імпорту), що було частково компенсовано зменшенням від’ємного сальдо торгівлі послугам та більшими обсягами грантової допомоги від міжнародних партнерів.

Національний банк України продовжує пом’якшувати валютні обмеження, ураховуючи потреби збереження макрофінансової стабільності, захисту міжнародних резервів, забезпечення першочергових потреб оборони, економіки та громадян, а також пропозиції суб’єктів фінансового ринку, що забезпечують зазначені першочергові потреби.

Огляд фінансових ринків 4.12.2023

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок