Мобільний додаток
перейти перейти
Аналітичні огляди

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Огляд фінансових ринків 27.11.2023
28 листопада 2023
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Ринки в очікуванні пом’якшення монетарних умов. Минулого тижня ралі американських фондових індексів продовжилося, провідні індекси зросли за підсумками четвертого тижня поспіль. Ралі з кінця жовтня було досить вражаючим, і індекси за місяць відіграли все зниження із серпня. Інвестори по-різному відреагували на публікацію протокола останнього засідання ФРС, який був оприлюднений 21 листопада. В протоколі прослідковуються побоювання керівників Федрезерву, що сильне зростання американської економіки може спричинити нове прискорення інфляції. Проте деякі аналітики вважають, що ФРС закінчила підвищувати ставки і тепер живуть очікуваннями закінчення жорсткої грошово-кредитної політики ФРС.

Банківський сектор України - стабільний. У ІІІ кварталі 2023 року ключові тенденції в банківському секторі залишалися незмінними. Так, надалі зростало фондування за рахунок коштів населення і навіть більше – бізнесу. Частка строкових гривневих коштів населення зростала, хоча і повільніше, ніж у першому півріччі.

Міжнародна підтримка триває. 22 листопада Україна отримала десятий транш масштабної макрофінансової допомоги від ЄС (МФД+) на 2023 рік у розмірі 1,5 млрд євро. У 2023 році до держбюджету України надійшло вже 16,5 млрд євро пільгових позикових коштів МФД+. Загальний обсяг фінансування в рамках програми передбачено у 18,0 млрд євро. Очікується, що останній транш макрофінансової допомоги на 2023 рік Україна отримає до кінця грудня поточного року за умови виконання Україною погоджених сторонами умов структурної політики.

Огляд фінансових ринків 27.11.2023

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок