Мобільний додаток
перейти перейти
Аналітичні огляди

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Огляд фінансових ринків 13.11.2023
14 листопада 2023
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Другий тиждень на світових фінансових ринках фіксується зростання на тлі оптимізму інвесторів стосовно можливого завершення циклу підвищення відсоткових ставок провідними центальними банками світу. Позитивна динаміка початку листопада повністю відповідає багаторічній статистиці ринку акцій США. Оптимізм інвесторів дещо знизили заяви низки чиновників ФРС, які попередили, що відсоткова ставка в США залишатиметься підвищеною ще довгий час, і що ринку слід з обережністю очікувати швидкого зниження ставки. Їхні коментарі дещо нівелювали нещодавні прогнози про те, що цикл підвищення ставки ФРС завершено, і змусили інвесторів повернутися до активів, схильних до ризику підвищення ставки, таких як долар США і казначейські облігації.

Інфляція в Україні стрімко сповільнюється. Інфляція на споживчому ринку в жовтні 2023 року порівняно із вереснем 2023 року становила 0,8%, порівняно із жовтнем 2022 року – 5,3%, з початку року – 3,8%. Базова інфляція в жовтні 2023 року порівняно із вереснем 2023 року- становила 0,4%, з початку року – 4,6%.

ЄК рекомендувала почати переговори про вступ до ЄС. 08 листопада Європейська комісія офіційно рекомендувала Раді ЄС почати переговори з Україною про її вступ до ЄС. Про це на брифінгу у Брюсселі повідомила Президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн. Вона наголосила, що Україна продовжує втілювати реформи попри повномасштабну війну, а основний поступ досягнуто в конституційній реформі, реформі в сфері правосуддя, у відборі до Вищої ради правосуддя. Загалом Україна виконала понад 90,0% рекомендацій, висунутих ЄК в момент надання Україні кандидатського статусу. Політичне рішення про початок переговорів має схвалити Єврорада в грудні 2023 року.

Огляд фінансових ринків 13.11.2023

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок