Мобільний додаток
перейти перейти
Аналітичні огляди

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Огляд фінансових ринків 02.10.2023
03 жовтня 2023
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Shutdown скасовується. Минулий тиждень, як і вересень в цілому, завершився для американських ринків акцій зниженням. Така динаміка у вересні цілком характерна з огляду на історію. Інвестори оцінювали макроекономічні дані, вплив нафтових цін, що зростають, на інфляцію. Не обійшли інвестори увагою і ймовірний Shutdown в США, якого вдалося уникнути в останній момент. Обидві палати Конгресу США увечері 30 вересня підтримали бюджетну резолюцію для фінансування федеральних видатків на 45 днів. З 1 жовтня у США почався фіскальний рік, у який країна увійшла без бюджету. Якби Конгрес не проголосував за тимчасову бюджетну резолюцію, робота федерального уряду США зупинилась би (почався б так званий Shutdown). В суботу, 30 вересня, Президент США Джо Байден також підписав схвалений Конгресом закон про продовження фінансування федерального уряду країни на 45 днів до 17 листопада.

В Україні, тим часом, експорт скорочується, а імпорт — зростає. Експорт товарів у серпні 2023 року зменшився на 20,4% у порівнянні з серпнем 2022 року. Імпорт товарів у серпні 2023 року зріс на 18,1% у порівнянні з серпнем 2022 року та становив 5,5 млрд дол. США.

НБУ впроваджує керовану гнучкість обмінного курсу. З огляду на стійкий прогрес у зниженні інфляції, накопичення значного рівня міжнародних резервів, збільшення привабливості гривневих депозитів та ОВДП Національний банк з 03 жовтня 2023 року переходить до режиму керованої гнучкості обмінного курсу. Таким чином, Національний банк продовжує реалізацію Стратегії пом’якшення валютних обмежень, переходу до більшої гнучкості обмінного курсу та повернення до інфляційного таргетування. За цього режиму офіційний курс визначатиметься на основі курсу за операціями на міжбанківському ринку, а не встановлюватиметься директивно Національним банком відповідно до постанови Правління НБУ No18, як це відбувалося з 24 лютого 2022 року.

Огляд фінансових ринків 02.10.2023

 

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок