Мобільний додаток
перейти перейти
Аналітичні огляди

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Огляд фінансових ринків 14.08.2023
16 серпня 2023
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Дані щодо інфляції в США додали оптимізму. Світові фондові ринки завершили минулий тиждень різноспрямованою динамікою на тлі нової хвилі побоювань щодо можливого продовження посилення грошово-кредитної політики світовими центробанками. Опубліковані дані щодо інфляції в США дещо заспокоїли інвесторів. Однак президент Федерального резервного банку Сан-Франциско Мері Дейлі заявила, що американському ЦБ, на її думку, ще рано оголошувати про перемогу над інфляцією.

Споживча інфляція в Україні у липні склала 11,3%. Інфляція на споживчому ринку України у в липні 2023 року порівняно з червнем знизилася на 0,6%, з початку року – зросла на 4,0%, порівняно із липнем 2022 року – зросла на 11,3%. Базова інфляція в липні порівняно з червнем становила 0,0%, з початку року – 3,2%. Уповільнення інфляції зумовлювалося більшою пропозицією сирих продуктів харчування, а також подальшим відображенням сприятливої ситуації на валютному ринку та поліпшенням інфляційних очікувань у цінах окремих товарів, насамперед імпортованих.

НБУ пом’якшив валютні обмеження. Нацбанк продовжує валютну лібералізацію для активнішої участі банків-нерезидентів на ринку ОВДП, збільшення припливу іноземної валюти в країну, а також підтримки соціальних ініціатив щодо захисту громадян. Крім того, вжито додаткових заходів, щоб запобігти непродуктивному відпливу капіталу з України для збереження стійкості валютного ринку.

Огляд фінансових ринків 14.08.2023

 

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок