Mobile app
go go
Analytical overviews

Welcome to the Press-center of FUIB! In this section, You can read the latest news of the bank and analytical materials about the financial market.

Members of the media may receive comments of the leaders and experts of the bank about the products and services of FUIB, about the situation on the Ukrainian financial market, contacting with the press officers.

Огляд фінансових ринків 14.08.2023
16 August 2023
Отримати на e-mail {title} - Bank FUIB

Дані щодо інфляції в США додали оптимізму. Світові фондові ринки завершили минулий тиждень різноспрямованою динамікою на тлі нової хвилі побоювань щодо можливого продовження посилення грошово-кредитної політики світовими центробанками. Опубліковані дані щодо інфляції в США дещо заспокоїли інвесторів. Однак президент Федерального резервного банку Сан-Франциско Мері Дейлі заявила, що американському ЦБ, на її думку, ще рано оголошувати про перемогу над інфляцією.

Споживча інфляція в Україні у липні склала 11,3%. Інфляція на споживчому ринку України у в липні 2023 року порівняно з червнем знизилася на 0,6%, з початку року – зросла на 4,0%, порівняно із липнем 2022 року – зросла на 11,3%. Базова інфляція в липні порівняно з червнем становила 0,0%, з початку року – 3,2%. Уповільнення інфляції зумовлювалося більшою пропозицією сирих продуктів харчування, а також подальшим відображенням сприятливої ситуації на валютному ринку та поліпшенням інфляційних очікувань у цінах окремих товарів, насамперед імпортованих.

НБУ пом’якшив валютні обмеження. Нацбанк продовжує валютну лібералізацію для активнішої участі банків-нерезидентів на ринку ОВДП, збільшення припливу іноземної валюти в країну, а також підтримки соціальних ініціатив щодо захисту громадян. Крім того, вжито додаткових заходів, щоб запобігти непродуктивному відпливу капіталу з України для збереження стійкості валютного ринку.

Огляд фінансових ринків 14.08.2023

 

Subscribe to the newsletter

Next
Please fill this field

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - Bank FUIB

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Feedback