Мобільний додаток
перейти перейти
Аналітичні огляди

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Огляд фінансових ринків 29.05.2023
30 травня 2023
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Рішення Білого Дому підтримало настрої інвесторів. Минулий тиждень на американському ринку акцій завершився на мажорній ноті. Провідні фондові індекси значно зросли у п’ятницю, при цьому S&P 500 і Nasdaq закінчили сесію на максимальних позначках із серпня минулого року. У понеділок біржі США закриті у зв’язку зі святковим днем. Позитивний вплив на ринок у п’ятницю справили очікування швидкого розв’язання проблеми з підвищенням стелі державного боргу у США.

Українські банки забезпечили стабільну роботу. Упродовж І кварталу 2023 року обстріли енергетичної інфраструктури тривали, однак банки забезпечили стабільну роботу відділень та відновлювали роботу в деокупованих регіонах. Ліквідність сектору залишається високою. Обсяги зобов’язань платоспроможних банків за I квартал зросли на 2,1% за рахунок активного нарощення коштів бізнесу та населення, водночас частка рефінансування НБУ знизилася вдвічі – до 0,9%.

МВФ розпочала роботу з перегляду програми. 23 травня 2023 року місія Міжнародного валютного фонду на чолі з Гевіном Греєм розпочала обговорення заходів у контексті першого перегляду програми в рамках механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility - EFF) з представниками влади України. Зустрічі відбуваються у Відні (Австрія), а також в он-лайн форматі.

Огляд фінансових ринків 29.05.2023

 

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок