Mobile app
go go
Press about us

Welcome to the Press-center of FUIB! In this section, You can read the latest news of the bank and analytical materials about the financial market.

Members of the media may receive comments of the leaders and experts of the bank about the products and services of FUIB, about the situation on the Ukrainian financial market, contacting with the press officers.

Кожному по комісії
27 June 2014
Отримати на e-mail {title} - FUIB

 

За 11 місяців 2013 року комісійні доходи банків зросли на 6,95%, до 22,6 млрд. грн. Це в сім разів більше процентних доходів фінустанов, які за аналогічний період збільшилися лише на 0,02% – до 117,6 млрд. грн. У підсумку частка комісій у структурі доходів банків збільшилася з 14,1% до 15% , а обсяг процентних знизився з 78,1% до 77,8%.

  Втім, про повну диверсифікацію ризиків говорити поки рано. Незважаючи на зростання комісійних надходжень, структуру прибутку банків ще складно назвати ефективною. Зараз хорошим результатом вважається отримання комісійного доходу в розмірі 20-25%, хоча експерти впевнені, що оптимальне співвідношення для українських банків складає 30х70. При цьому на європейському ринку цей показник досягає 50х50.

  Світова практика показує, що для зростання частки комісійного прибутку банкам необхідно дотримуватися трьох простих правил: постійно збільшувати клієнтську базу, нарощувати кількість транзакцій і впроваджувати нові, актуальні продукти. Вітчизняні банки почали слідувати цій тенденції останні пару років.

  Окремою статтею комісійного доходу, яку банки активно розвивали в 2013 році, став продаж пакетних пропозицій. Пакет послуг часто дорожче , ніж один стандартний продукт , який необхідний клієнту (наприклад, оформлення платіжної карти для виїзду за кордон). Але в той же час пакет може бути дешевше, ніж сукупність послуг (карта + страховка ). Але в таких програмах можуть бути пропозиції, якими клієнт так і не скористається.

  Банки й далі будуть зацікавлені в мінімізації ризиків, а тому продовжать активну роботу по нарощую комісійних доходів. Сергій Любарський, керівник департаменту фінансового контролінгу ПУМБ, вважає, що банки будуть збільшувати такі надходження все тими ж методами: за рахунок активного розвитку транзакційних послуг, операцій з картами та цінними паперами.

 

Джерело: Інвестгазета

 

News

Subscribe to the newsletter

Next
Please fill this field

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - FUIB

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Feedback