Мобільний додаток
перейти перейти
Акції

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Готові до всього! У рамках діалогів з NV.ua Голова правління ПУМБ Сергій Черненко розповів, як банк підготувався до можливих блекаутів цього року
26 липня, п'ятниця
Отримати на e-mail {title} - ПУМБ

23 липня, поважне українське видання NV.ua зібрав представників держави та бізнесу на великий мозковий штурм, під назвою «Майбутнє української енергетики», щоб обговорити надважливі питання для країни та віднайти довгострокові рішення, що забезпечать стабільність і незалежність енергосистеми. ПУМБ, як системно важливий для країни банк виступив партнером заходу, а Голова правління банку Сергій Черненко, взяв участь у дискусійній панелі «На своїх потужностях. Як готується бізнес».

На івенті представники бізнесу та держави обговорили болючі питання для українського бізнесу та населення. Як пройти пікові навантаження? Як підготуватися до зими? Чого чекати українцям? Що робить бізнес, аби забезпечити безперебійну роботу?

«Після надважкої зими 2022-2023 наша команда зробила відповідні висновки, щодо енергонезалежності наших сервісів. На сьогодні усі 208 відділень ПУМБ забезпечено генераторами та іншими безперебійними джерелами живлення. Також, ще у грудні 2022 року ПУМБ одним із перших доєднався до ініціативи Національного банку - POWER BANKING, яка об’єднує мережу відділень банків по всій Україні, які працюють та надають клієнтам банківські послуги навіть у критичній ситуації, під час блекаутів. На сьогодні 89 відділень ПУМБ є черговими за цією програмою, в яких можна отримати весь перелік послуг. Кожне із цих відділень на сьогодні має також зарезервований, додатковий генератор на випадок виходу із ладу основного. Також наші Дата центри в Україні та за кордоном забезпечені автономними джерелами живлення, що дозволяє нам впевнено сказати, що ми готові до будь-яких сценаріїв і банківська система буде працювати не залежно від ситуації в енергосистемі» - зазначив у своєму виступі Голова правління ПУМБ Сергій Черненко.

Більше того, на сьогодні ПУМБ активно допомагає і бізнесу підготуватись до можливих перебоїв із енергопостачанням.

«Банк проводив самостійне опитування і близько 30 відсотків клієнтів, що кредитуються в банку висловили зацікавленість відносно створення власної розгалуженої генерації.  Тож ПУМБ запропонував українським підприємствам нову пільгову кредитну програму для підвищення енергонезалежності та безперебійної роботи бізнесу під час відключень електропостачання. Відповідно до умов програми, власники малого та середнього бізнесу зможуть оформити в ПУМБ кредити до 10 млн грн на строк до 5 років для придбання додаткових джерел електроенергії без початкового внеску та жодних комісій. До того ж протягом першого року за цим кредитом діятиме пільгова процентна ставка в розмірі 13,5%  і гнучкий графік погашення заборгованості за кредитним договором. На сьогодні цей продукт викликав велику зацікавленість у українських компаній. На поточний момент в роботі перебуває біля 30 запитів на загальну суму 2,5 мільярдів гривень» - додав у виступі Сергій Черненко.

Серед спікерів на івенті також виступили: голова Нацбанку Андрій Пишний, голова правління Укренерго Володимир Кудрицький, голова правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов, заступник міністра енергетики Микола Колісник, співзасновник групи компаній NOVA (Нова пошта) Володимир Поперешнюк, регіональний директор NEQSOL Holding Україна Володимир Лавренчук та інші.

Акції
банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок