Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Голова правління ПУМБ, Сергій Черненко увійшов до рейтингу найкращих Топ менеджерів України 2024 року за версією журналу Фокус
04 червня, вівторок
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Голова правління ПУМБ, Сергій Черненко увійшов до рейтингу найкращих Топ менеджерів України 2024 року за версією журналу Фокус

На початку червня поважний український журнал «Фокус» сформував рейтинг найкращих топ менеджерів України, які проводять нашу державу та її економіку через важкі часи воєнного стану. До цього важливого переліку, як очільник системно важливого та одного із найуспішніших банків країни, потрапив і Голова Правління ПУМБ – Сергій Черненко.

На першому етапі роботи над рейтингом редакція визначала найбільш значні для української економіки ринки, розділивши їх на 11 секторів: аграрний, фінансовий, промисловість, енергетика і нафтогаз, IT, ритейл, харчопром, нерухомість, фармацевтика, авторинок і телеком. У процесі підготовки рейтингу Фокус опитав біля 30 галузевих експертів, аналітиків та учасників ринків.

«Понад два роки війни — складне випробування для всіх. За цей час керівники компаній набули такого досвіду, що вже мало хто з них побоюється чергового шторму. Вони долають усі труднощі, аби врятувати свої команди, налагодити логістику, мати можливість збільшити суму податків та, звісно, щоб постійно донатити і розвивати проєкти, спрямовані на допомогу мешканцям України та ЗСУ», - розповідають про дослідження у редакції Фокус.

Сергій Черненко з жовтня 2012 року незмінний голова правління ПУМБ. Загалом його досвід у банківській сфері — понад 27 років. Основним викликом для банку і його топ менеджера стала криза, викликана повномасштабним вторгненням. Проте ПУМБ вдалося зберегти та підтримати роботу сервісів на високому рівні.

Банк ні на мить не зупиняв роботу навіть у найважчі часи і продовжує інвестувати у розвиток цифрової сервісної моделі та розвиток нових продуктів. Чистий прибуток банку за 1 квартал 2024 року склав 2,13 млрд грн (+38% до 1 кв. 2023), дозволивши ПУМБ увійти у топ 5 банків України за цим показником. Також увійшов у топ 3 за розміром строкового депозитного портфелю клієнтів-фізичних осіб у гривні та у топ 2 по зростанню рівня ліквідності серед банків країни.

"Стратегія в нас залишилася та сама, що й була до війни, бо вона показала свою життєздатність. Ми універсальний банк із фокусом на масовий бізнес, що розвиває диджитал-канали, з пріоритетом на якість сервісу та клієнтоорієнтованість. Життєздатність цієї моделі криза лише підтвердила. Єдиний аспект, який зараз для нас важливий, — це наша готовність приймати ризики, насамперед у кредитуванні. Але навіть тут ми бачимо, що рухаємося активніше, ніж банківська система загалом", — зазначив Сергій Черненко.

У середині 2023 року ПУМБ одним із перших банків в Україні повернувся до довоєнної кредитної політики. Також з 2022 року ПУМБ прокредитував український бізнес на 42 млрд грн. З моменту повномасштабного вторгнення і зараз ПУМБ сплатив податків та зборів у бюджет країни на понад 7,5 млрд грн, увійшовши у топ 5 найбільших платників податків у банківському секторі. За два роки повномасштабної війни банк спрямував на соціальні проєкти і допомогу Силам оборони України понад 571 млн грн.

«Минулий 2023 рік був успішним для банківського сектору, адже банки отримали 86,5 млрд грн чистого прибутку. Це майже вчетверо вище показника за 2022 рік та на 12% вище за результати 2021 року, до повномасштабного вторгнення. Головним чинником значної різниці прибутковості, якщо порівняти з попереднім роком, були менші відрахування в резерви під збитки від активних операцій, які за рік скоротилися на 86%. Загалом із початку повномасштабного вторгнення банки сформували резерви в розмірі 133 млрд грн, з яких у 2023 році — лише 17 млрд грн» - зазначили у редакції Фокус.

 

 

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок