Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

ПУМБ провів перший внутрішній хакатон
23 грудня 2021
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) провів перший хакатон для співробітників. Мета хакатону - розробка інноваційних ідей для вирішення бізнесових завдань ПУМБ.

21-22 грудня, в інноваційному парку UNIT.City відбувся перший хакатон для працівників банку PUMB STORM. Це був 36-ти годинний челендж ідей, думок та рішень. 80 співробітників ПУМБ з усієї України (на хакатон приїхали працівники ПУМБ з Києва,  Львова, Одеси, Дніпра, Запоріжжя, Харкова, Херсона, Рівне, Маріуполя, Бердянська, Нової Каховки та Кам'янського) у складі 17 команд натхненно працювали над розробкою ідей для вирішення бізнесових завдань. 

Організатори запропонували учасниками розробити наступні кейси: використання альтернативних джерел даних; кращий клієнтський досвід для мікро-підприємців; інноваційні платіжні сервіси для мікробізнесу; послуги для дітей і підлітків; операції з криптовалютою та можливості блокчейн.

Під час хакатону, команди обирали завдання, генерували актуальні ідеї, консультувалися з менторами/експертами банку та презентували свої рішення експертному журі. 

«Формат хакатона передбачає  розробку та створення робочих проєктів у стислі строки. Банк трансформується, ми прагнемо розвивати інноваційність, креативність та навички командної роботи наших людей, все це є частиною Agile-культури, — зазначила Юлія Ніколаєва, керівниця Проектного офісу ПУМБ. — Мене особливо вразив запал учасників та їхня готовність відстоювати свої ідеї та проєкти. З такою командою можна звернути гори».

Хакатон викликав зацікавлення серед учасників, дозволив зібрати цікаві ідеї для подальшої реалізації, познайомитися з колегами з різних міст, потренувати навички у презентаціях та захисті рішення перед журі.

"Для того, щоб бути швидшими, давати клієнту класні та потрібні рішення, ключовими є інноваційний світогляд, креативні рішення та командна робота. Ми намагалися створити умови для колег, в яких будуть народжуватись цікаві ідеї, неочевидні рішення. Нам важливо було сфокусувати  думки співробітників на продуктовий підхід, який виключає мислення в рамках. Також ми прагнули сприяти побудові крос-функціональних командних зв'язків”, — прокоментувала мету заходу Вероніка Храмова, проєктний менеджер хакатону.

Банк обрав хакатон як формат корпоративного заходу, бо проходить Agile-трансформацію і підтримує заходи, що сприяють зміні культури, зміщують фокус у бік інновацій, розвивають навички командної взаємодії та підприємницький дух співробітників. 

IT-директор ПУМБ Андрій Бегунов поділився відгуком про хакатон PUMB STORM: “Я ніколи не бачив своїх колег у такому креативному стані, коли б їх всіх одночасно так сильно штормило ідеями. Ці два дні показали, що ми в ПУМБ можемо швидко збиратися в ефективні команди, можемо створювати робочі проекти і, я впевнений, зможемо їх реалізувати”. 

За результатами хакатону перемогла команда “Альтернативна революція”, члени якої працювали над кейсом про використання альтернативних джерел даних. Кожен учасник команди отримав сертифікат на 20 тис. грн. Учасники команд, які перемогли в інших номінаціях отримали сертифікати на 3 тис. грн кожен. 

Проєкт реалізовано в рамках ініціатив з розвитку Agile-культури в ПУМБ. Наступним етапом проекту стане розгляд кращих ідей Правлінням банку та рішення щодо імплементації кейсів у 2022 році.

 

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок