Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

ПУМБ – серед лідерів прозорих компаній України
03 грудня 2021
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Центр «Розвиток КСВ» у партнерстві з Професійною асоціацією корпоративного управління (ПАКУ), за підтримки Центру міжнародного приватного підприємництва (CIPE), презентували Індекс прозорості українських компаній 2020. Банк ПУМБ посів 2-гу позицію у рейтингу прозорості.

ПУМБ другий рік поспіль потрапив до ТОП-3 прозорих компаній України. За рік банк підвищив свої показники, піднявшись з третьої на другу позицію. Індекс оцінює публічну інформацію за 2020 рік відповідно до ESG-критеріїв (соціальні, екологічні та управлінські чинники в роботі компаній) на сайтах українських компаній, які увійшли до 50 найбільших платників податків та компаній, які добровільно приєдналися до оцінювання. У ТОП-3 найбільш прозорих компаній потрапили: ПрАТ “ВФ Україна” (Водафон), АТ “Перший Український Міжнародний Банк”, Група ДТЕК.

Сергій Черненко, голова правління ПУМБ, підкреслив: «Для нас друга позиція у рейтингу прозорості – велика гордість і висока відповідальність. Ми відкриті та завжди готові до діалогу з клієнтами, партнерами, суспільством, адже це запорука довіри. За допомогою сайту та соцмереж ми тримаємо в курсі останніх подій, які відбуваються в житті банку, всіх зацікавлених осіб. Для клієнтів це можливість отримати достовірну інформацію про продукти та послуги банку, дослідити надійність фінансової установи. Для партнерів – можливість прийняти рішення щодо співпраці. Для місцевої громади – оцінити можливість спільних ініціатив. Ця нагорода – визнання для всієї нашої команди, яка змінює бізнес, своє життя та життя суспільства на краще».

Загалом було проаналізовано 56 сайтів компаній та оцінено результати діяльності у таких сферах: корпоративне управління, права людини, трудові відносини, довкілля, відносини із споживачами, чесні операційні практики, робота із громадами, звітність компанії (в тому числі звіт про управління та нефінансові звіти), навігація сайту та його доступність.

«Драйверами, які підштовхують українські компанії до ширшого запровадження в своїй діяльності ESG-чинників, є нові тренди в корпоративному світі в ЄС та сприйняття компаній молодим поколінням, для яких високі екологічні та соціальні стандарти корпоративного управління є головними при виборі місця роботи. На ці стандарти також дедалі більше орієнтуються й клієнти та партнери компаній. Рівень прозорості українських компаній потроху зростає. Так, середній рівень розкриття інформації компаній України за показниками ESG становить у соціальних аспектах 26,4%, в екологічних – 36,6%, в корпоративному управлінні – 27,7%», – зазначила Марина Саприкіна, голова правління Центру «Розвиток КСВ».

Олександр Окунєв, голова правління Професійної асоціації корпоративного управління, додав: «ESG-чинники є не стільки модою в корпоративному управлінні, скільки мають серйозний сенс для інвесторів. Якщо раніше хорошою компанією для інвестицій вважалася та, що має найбільший дохід, то сьогодні та компанія, яка найкраще управляється, тобто, має сталий шлях розвитку та є найбільш надійною. Тому сьогодні така увага приділяється прозорості управління, яке проявляється у високих екологічних та соціальних стандартах діяльності компаній».

Середній рівень розкриття інформації компаній України за показниками ESG становить 32%, а компаній з ТОП-10 – понад 60%.  

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок