Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Співпраця МОЗ та ПУМБ у боротьбі з COVID-19 заради життя
01 вересня 2020
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Віктор Ляшко, заступник Міністра охорони здоров’я, наголосив на важливості допомоги бізнеса: «З перших днів боротьби з COVID-19 потрібно було якнайшвидше захистити лікарів. ПУМБ підставив надійне плече. З банку зателефонували мені навесні і сказали, що вже закупили костюми, маски, антисептики для медиків. Першу допомогу передали до регіональних лікарень та на станції екстреної медичної допомоги. Вдячний всій команді ПУМБ від імені лікарів. Ви зробили значний внесок в підтримку медиків у найскладніший час».

ПУМБ розробив повноцінну антикризову програму допомоги лікарням у боротьбі з COVID-19. Від самого початку активну участь у ній брали підрозділи безпеки, маркетингу, забезпечення діяльності банку, роботи з персоналом, бізнесу. Команда ПУМБ спрацювала злагоджено й оперативно. Надважливою була вміла координація та швидка взаємодія між підрозділами банку і медичними установами, з чим зразково впоралась команда безпеки ПУМБ під керівництвом заступника голови правління Леоніда Скалозуба.

Артур Загородников, заступник голови правління ПУМБ з розвитку бізнесу, розповів про перші кроки команди банку: «Як тільки ми зрозуміли масштаби загрози, оперативно проаналізували актуальні потреби лікарень та найбільш вразливі регіони, ми звернулися до Міністерства охорони здоров’я. Віктор Ляшко та його команда швидко ввели нас у курс справ, надали прямі контакти лікарень для ефективної взаємодії. Найбільше в той час Західний регіон потребував термінової допомоги. Ми одними з перших відгукнулись на прохання забезпечити лікарів засобами індивідуального захисту».

Навесні ПУМБ долучився до ініціативи Фонду Ріната Ахметова щодо надання допомоги лікарням у боротьбі проти епідемії COVID-19. Рінат Ахметов ще у лютому першим прийшов на допомогу країні. Він об’єднав ресурси Фонду, футбольного клубу «Шахтар», ПУМБ, компаній ДТЕК та Метінвест, та інших активів SCM для допомоги Україні та виділив 300 млн грн на боротьбу з коронавірусом у рамках проєкту Фонду Ріната Ахметова «Боротьба з COVID-19 в Україні». Банк у партнерстві з Фондом закупив медобладнання та засоби індивідуального захисту для 156 лікарень у Львівській, Івано-Франківській, Черновецькій, Тернопільській, Донецькій та Луганській областях. Загалом ПУМБ передав у медичні заклади 2 апарати штучної вентиляції легень, 2 інвазійних монітори пацієнта, більше 47 тис. захисних костюмів, більше 4,4 тис. наборів індивідуального захисту лікаря, 1200 санітайзерів та 650 пульсоксиметрів.

Крім того, команда банку провела благодійну акцію серед співробітників «Підтримай медика – врятуй життя». Волонтери ПУМБ всього за тиждень зібрали більш ніж 560 тис. грн, за які придбали понад 800 респіраторів, 1,2 тис. захисних комбінезонів та 100 окулярів. Все це було направлено у 11 опорних лікарень у різних містах.

Сергій Черненко, голова правління ПУМБ, підкреслив важливі складові соціального проекту: «ПУМБ  провів не тільки закупку обладнання для лікарень та засобів захисту для лікарів. Спільно зі страховою компанією «АСКА-Життя» наші експерти розробили програму захисту медиків, на яких із-за ризиків професії не розповсюджується дія звичайної медстраховки – «СтопКоронавірус». Спочатку ПУМБ за власні кошти забезпечив страховками 1,5 тис. лікарів в 9 опорних лікарнях, а потім розпочав продаж полісів, запропонувавши лікарям компенсувати 40% її вартості. Оскільки висока вірогідність нових хвиль коронавірусу, ПУМБ підтримав ініціативу Асоціації молодих донорів України з розвитку онлайн-платформи ДонорUA AID. Ця платформа об’єднає лікарні, БФ, відповідальний бізнес, волонтерів і постачальників обладнання та засобів захисту. Ми зацікавлені у сталому розвитку України, цінуємо здоров’я та життя наших громадян, тому готові до подальшої плідної співпраці з командою МОЗ».

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок